Po pripravah v Rogaški Slatini, Ljubljani in Zrečah ter petih pripravljalnih obračunih slovenska košarkarska reprezentanca za zdaj deluje precej obetavno. Se strinjate?

Se. Treba je poudariti, da fantje na treningih zares kakovostno treniramo. Ni popuščanja, tudi ob piljenju akcij je veliko trdih prijemov in udarcev. Tako kot na tekmah. Zamer pa ni, saj se vsi zavedamo, da lahko le tako napredujemo. Napake počasi odpravljamo, še vedno pa jih je v igri kar precej. V preostalem slabem mesecu do evropskega prvenstva jih bomo poskušali spraviti na minimum ali jih morda celo v celoti odpraviti.

Videti je, da se igralci med seboj odlično razumete.

Super je. Nimam ene slabe besede. V moštvu ni niti enega pokvarjenega posameznika, ki bi na primer kvaril vzdušje v slačilnici.

Ste zadovoljni z osebnim doprinosom na dosedanjih pripravljalnih obračunih?

Sem, toda vedno je lahko še bolje. Jasno je, da so glavna stvar, s katero se bom moral še precej ukvarjati, prosti meti. Z Aleksandrom Sekuličem si na vsakem treningu vzameva nekaj časa, da delava v tej smeri, in prepričan sem, da bom do evropskega prvenstva popravil odstotek zadetih prostih metov, ki je trenutno res slab.

Gre pri prostih metih bolj za psihološko blokado ali napako v tehniki izvajanja?

Večinoma gre za psihološko blokado. Na treningih niti ni tako slabo, kot potem na koncu izpade na tekmah. Trudim se in si prizadevam za to, da bi s številnimi ponavljanji prebil blokado in naredil napredek. Nekaj pomanjkljivosti je bilo sicer tudi v tehniki, a sem to več ali manj že odpravil.

Za konec tedna vas v Beogradu čakata novi pripravljalni tekmi.

Spet nas čakajo težke in trde tekme. Danes lahkih nasprotnikov ni več, čeprav smo pred dnevi Turke že ugnali, prav tako tudi Srbe. A je vsak dvoboj poglavje zase. Čakata nas težki nalogi, a najpomembneje je, da se bo videl napredek v formi. To bosta tudi edina preizkusa v gosteh, kar pomeni, da gledalci ne bodo na naši strani. Tudi zaradi tega bo to pomemben preizkus pred evropskim prvenstvom.

Najprej vas v soboto čaka nov obračun s Turki. Glede na to, da ste z njimi igrali že v Celju, se kaj posebej na nasprotnika verjetno ne boste pripravljali?

Prav posebej ne, zagotovo pa bomo določene stvari omenili in jih preizkusili na treningu. Ravno toliko, da na Turke ne bomo povsem nepripravljeni. Je pa priprava na nasprotnika bolj pomembna na evropskem prvenstvu. Na pripravljalnih obračunih se osredotočamo nase, na našo igro in napake.

Kako pa kaže glede klubskega statusa?

Za zdaj ni novosti. Moj agent dela, pogovarja se z različnimi klubi, a trenutno ni še nič konkretnega.

Vas dejstvo, da novega kluba še nimate, kaj ovira pri reprezentančnih pripravah?

Ne bi mogel reči, da zaradi tega kaj slabše treniram. Zagotovo več misli posvečam tej temi, kot bi jih, če bi že imel rešen klubski status. Za zdaj se ne obremenjujem, hkrati pa si močno želim, da bi se situacija vseeno razrešila pred evropskim prvenstvom, da bom lahko na tako pomembnem tekmovanju zaigral povsem neobremenjen.

Imate kakšno posebno željo? Bi radi ostali v Turčiji?

Nimam nobenih posebnih želja.