V juniju je rast povpraševanja v EU povzročila povečanje industrijskih naročil v Nemčiji za 3,8 odstotka, kar je največ v zadnjih devetih mesecih. Na območju evra se je julijska gospodarska aktivnost okrepila. PMI, indeks nabavnih menedžerjev, se je zvišal na 50,5 točke, kar je 0,1 točke več od prvotne ocene vrednosti. Banka HSBC je v prvi polovici letošnjega leta ustvarila 7,74 milijarde evrov čistega dobička, kar je 22 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Rast dobička je posledica zniževanja stroškov iz poslovanja in stroškov iz naslova slabih posojil. Zavarovalnica ING iz Nizozemske je v drugem četrtletju letošnjega leta ustvarila 788 milijonov evrov dobička, kar je 39 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Na Wall Streetu je delniški indeks S&P 500 včerajšnje trgovanje začel več kot pol odstotka v rdečem. V prihodnjih mesecih bo pomembna izbira naslednika predsednika ameriške centralne banke Fed, Bena Bernankeja. Ali namerava Bernanke ponovno kandidirati za svoj tretji štiriletni mandat, še ni znano. Dobra napoved za pospešitev gospodarske rasti v tretjem četrtletju letos oziroma v vsej drugi polovici leta je rast storitvenih dejavnosti, ki v ZDA zaposlujejo 90 odstotkov vse delovne sile. Julijska rast je bila največja, vse od februarja. Pričakovane so objave rezultatov poslovanja za drugo trimesečje podjetij Andritz, Dryships, Duke Energy, Groupon in Tesla Motors.

Nekoliko pesimizma glede indijskega gospodarskega okrevanja je prinesla julijska novica o prvem mesecu krčenja storitvenega sektorja, v zadnjih 20 mesecih. Storitveni sektor je za Indijo pomemben, saj prispeva kar 60 odstotkov BDP.