Priporočila za hranjenje zdravil v času vročine so podobna siceršnjim - da je treba zdravila hraniti v temnih prostorih na zmerni sobni temperaturi, med 15 in 25 stopinjami Celzija. Pri tem Madjar opozarja, da po obisku lekarne zdravila ne smemo puščati dalj časa v avtomobilu, saj se lahko segreje tudi do 50 stopinj Celzija. Temperatura lahko zdravilo po njegovih besedah uniči tudi do te mere, da ne bo imelo več nobenega učinka.

V primeru vročine in nepravilne hrambe zdravila za daljši čas, tablete popokajo ali spremenijo barvo, sirupi spremenijo barvo in konsistenco, svečke pa se lahko začnejo taliti. Kot poudarja Madjar, ko uporabniki zdravil zaznajo takšno spremembo, naj zdravila ne uporabljajo več ter naj jih zavržejo.

Kot zanimivost je Madjar izpostavil ugotovitve britanske raziskave, da je bila kakovost zdravil, ki so jih zdravniki pri obiskih na domu v svojih zdravniških torbah dalj časa prenašali okrog, nekoliko slabša. Temperature do 30 stopinj Celzija pa naj ne bi povzročale večjih problemov za ohranjanje učinkovitosti zdravil, dodaja.

Madjar še pojasnjuje, da so na vročino najbolj občutljivi analogi hormonov, kot je inzulin, ki jih je treba hraniti v hladilniku. Poleg tega bi bilo pri teh višjih temperaturah smiselno hraniti v hladilniku tudi antibiotične sirupe.