Minuli ponedeljek so se vsi trije zbrali v prostorih Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča, kjer so sedmi sili zaupali svoja pričakovanja in cilje.

»Zaradi poškodbe rame sem imel dokaj dolg premor in nato veliko nihanj v tej sezoni. V zadnjih mesecih pa sem že v formi in zadnji časi so celo boljši kot pred paraolimpijskimi igrami lani v Londonu, zato so pričakovanja na SP visoka,« je povedal Darko Đurić, ki je lani navdušil na paraolimpijskih igrah v Londonu.

Z vzponi in padci se v tej sezoni sooča tudi Aleš Sečnik, ki je lani v Franciji dosegel svetovni rekord v kategoriji S2 na 50 m delfin: »Veliko sem delal, več kot prejšnja leta. To se še ni pokazalo in mislim, da mi bo uspelo na SP dobro plavati in pokazati sadove trdega dela.«

V Montrealu bo nastopil tudi edini slovenski paratriatlonec Alen Kobilica. »Moja pričakovanja so enostavna, saj sem bil doslej le na enem velikem plavalnem tekmovanju. Na EP leta 2011 sem bil diskvalificiran. Zato si v Kanadi najprej želim uvrstitve, potem pa časa med prvimi osmimi na svetu,« je povedal športnik, ki bo na svetovnem plavalnem prvenstvu nastopil prvič.

Tekmovalce bodo v Kanadi spremljali Jana Čander (pomočnica glavnega trenerja Bore Štrumblja in vodja odprave), Aleš Kuhar (trener Aleša Sečnika) ter Gregor Nahtigal (trener Alena Kobilice).

Vrhunskih rezultatov športnikov se nadeja tudi predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja Damijan Lazar, ki je povedal, da so plavalcem omogočili dobre pogoje in da si bodo še naprej prizadevali za dodatno izboljšavo statusa športnikov invalidov. ea