Marjan, koliko počitnic ste si privoščili?

Imel sem samo en prost teden po finalu skokov v Planici. Po premoru sem takoj odšel na trening teka na sneg, kolikor ga je spomladi še ostalo, nato sem začel teči na rolkah. Skoke pa treniram na umetnih skakalnicah.

Kaj ste počeli tisti prosti teden?

Bil sem doma z družino, ki me sicer med letom bolj malo vidi. Med sezono imam ogromno dolgih potovanj in letanja sem ter tja, zato sem ob premoru prav rad doma, da se umirim in spočijem. Tako si najlažje naberem energijo, da začnem naslednje priprave spet na polno.

Čemu ste se v pripravah najbolj posvetili?

Že nekaj zadnjih sezon se najbolj posvečamo smučarskemu teku. Vsako leto ga več treniramo, saj je to naša šibka točka. V preteklosti nikoli nismo bili konkurenčni v teku, kar pa se vsako leto izboljšuje. Vsako leto imamo namreč manj zaostanka za najboljšimi, korak naprej pa bomo naredili tudi letos.

Že spremljate kaj konkurenco?

Konkurenco spremljamo predvsem pozimi. Lani smo bili zadaj med minuto in pol do dve minuti, letos pa smo bili največ minuto, zato je napredek ogromen. Takšnega napredka v prihodnji sezoni ne moremo pričakovati, a če bomo napredovali še za dvajset sekund, bomo že tam, kjer si želimo.

Se vam že kaj nasmiha zaposlitev v javni upravi?

Pri meni se ni nič spremenilo. To sedmo mesto iz svetovnega prvenstva je pogoj B za zaposlitev v javnem sektorju, a v tej smeri ni bilo nič narejeno. Nobenega poziva nisem dobil niti od smučarske zveze niti od olimpijskega komiteja.

Koliko vam bi pomagala zaposlitev pri pridobivanju finančnih sredstev?

Zagotovo bi bilo olajšanje, saj za naš šport ni večjega medijskega zanimanja. Težko je pridobiti finančna sredstva za priprave, za opremo in vse ostalo, razlog pa tiči v primanjkljaju sponzorjev. Če bi imel neki stalen prihodek, bi si lahko v miru pokril precejšen del priprav. Letos bomo vseskozi doma trenirali in ne bomo mogli iti nikamor drugam. Če bi bilo več denarja, bi lahko odšli tudi kaj v tujino, kar bi bilo zelo dobrodošlo.

Kako je z zanimanjem javnosti za nordijsko kombinacijo v tujini?

Normalno je, da so v osredju skoki in tek, saj so pri skokih najboljši skakalci, pri teku najboljši tekači, mi pa smo nekje vmes. V Nemčiji, Avstriji in v skandinavskih državah pa je za nordijsko kombinacijo veliko več zanimanja.

Bojda odlično igrate tudi nogomet.

Rad igram nogomet, še posebno, ker je moj brat nogometaš in me velikokrat vzame s seboj na tekme in treninge. Tudi tam sem pridobil nekaj znanja. Nogomet je moj drugi najljubši hobi, saj še raje igram košarko.