Lani so po oceni Forbesa v športu največ zaslužile teniške igralke, saj Šarapovi sledijo še Američanka Serena Williams (20,5 milijona dolarjev), Kitajka Na Li (18,2 milijona) ter Belorusinja Viktorija Azarenka (15,7 milijona), med deseterico pa so še Danka Caroline Wozniacki (13,6 milijona), Poljakinja Agnieszka Radwanska (7,4 milijona) in Srbkinja Ana Ivanović (7 milijonov).

Na Forbesovi lestvici teniško bogataško elito "kvarijo" le Američanka Danica Patrick, zvezdnica dirkaškega športa, na petem mestu s 15 milijoni zaslužka, Južnokorejska drsalka Kim Yuna (14 milijonov) in ameriška golfistka Paula Creamer (5,5 milijona).

Medtem ko so zaslužki, ki jih je objavil Forbes, na seznamu športnic precej zajetni, pa se kar izgubijo na skupni lestvici športnikov. Tam imajo moški veliko premoč, saj so v stoterici le tri najbogatejše športnice - Šarapova na 22. mestu, Williamsova na 68. in Na Li na 85. mestu.

Na skupni lestvici je klub nekaj spodrsljajem v zasebnem življenju, zaradi katerih je ostal brez dela sponzorskih sredstev, na vrhu ameriški golfist Tiger Woods, ki je lani v žep pospravil kar 78,1 milijona dolarjev. Sledi mu švicarski teniški zvezdnik Roger Federer (71,5 milijona), tretji pa je košarkar ekipe LA Lakers Kobe Bryant (61,9 milijona).