»Počutila sva se kot kakšen predsedniški par, tako lepo so poskrbeli za naju. Bila sva v središču pozornosti, toda najbolj naju je veselilo, da so domačini resnično ponosni na svoje mesto. »Na polno« sva impresionirana! Zagorje ob Savi je skriti dragulj gostoljubnosti!« Tako pravita Gopang in Mojca Dežman, zakonski par indonezijsko – slovenskega porekla.

Naj spomnimo – redni bralci ste enaintridesetletnega učitelja deskanja na valovih in lokalnega vodiča iz Pangandarana na Javi, ki skupaj s svojo leto dni mlajšo ženo Mojco od predlani živi v Sloveniji, na naših straneh spoznali že konec maja.

Dežmanova sta takrat raziskala turistično ponudbo Bohinja, za razliko od dežja in snega, ki sta takrat zaznamovala njun izlet, pa je njuna doživetja v najbolj zahodnem zasavskem mestu spremljal vročinski val. Toda visoke temperature ju še zdaleč niso prestrašile.

Kaj sta Gopang in Mojca doživela v Zagorju ob Savi in kako sta bila zadovoljna s tamkajšnjo turistično ponudbo preberite v jutrišnjem Dnevniku.