Mariborski župan Andrej Fištravec je že pred časom sporočil, da Hajnšek ne uživa njegovega zaupanja in je terjal njegov odstop. Sporna je Hajnškova vse prej kot čista navezava z nekdanjim županom Francem Kanglerjem, ki mu je omogočila, da je 1. januarja zasedel direktorski položaj v Snagi, njegovo nekdanje podjetje McLine, ki se je pred nedavnim preimenovalo v iPiramida, pa je pridobilo za več kot 300.000 evrov naročil občine in z njo povezanih pravnih oseb.

Sodu so izbili dno posnetki policijskih prisluhov, ki jih je mariborsko sodišče predvajalo v sodnem postopku zoper nekdanjega župana v zadevi službeno stanovanje vedeževalke Karin Ježovita. Tajno posneti telefonski pogovori so med drugim razkrili, kako je Hajnšek sodeloval pri 'gverilskem' blatenju člankov časnika Večer, ki so kritično pretresali Kanglerjeve poteze. Hajnšek se je pod svoje spletne komentarje podpisoval kot Jože Žagar.

Pri teh nečednostih je sodelovala tudi direktorjeva soproga Melita Forstnerič Hajnšek, ki je v posnetih klepetih s Kanglerjem hvalila župana in blatila svoje novinarske kolege. Novinarka je bila zaradi svoje vloge v tem nečednem početju »kazensko« premeščena iz kulturne redakcije in do nadaljnjega ne sme več pisati za časopis. Hajnšek, ki sodi v sam vrh Kanglerjeve klientelistične hobotnice, pa se je vztrajno oklepal svojega položaja v Snagi, pri čemer mu je v oporo stal sindikat in delavski kolektiv.

Novi nadzorni svet, ki se je oblikoval včeraj, mnenja zaposlenih ni upošteval. Predstavniki interesov več kot 94-odstotne lastnice (Mirko Šprinzer, Igor Petelin, Boris Šandor in Rebeka Lukman Kovačič) so med zadnjo točko dnevnega reda odpoklicali Hajnška. Na njegov položaj so začasno z mandatom do konca leta imenovali Bernarda Majheniča, direktorja podjetja Marprom, mestni potniški promet Maribor.

»Nimam komentarja,« je bil včeraj redkobeseden Milan Keuc, predsednik sindikata SKVNS v Snagi, ki v nadzornem svetu zastopa interese zaposlenih. Ali se bo udejanjila njegova julijska napoved, po kateri bodo v primeru direktorjeve razrešitve stopnjevali protest, ni maral razkriti.