»Na žalost ljudje še vedno mislijo, da je ragbi grob šport in zgolj v domeni moških. Številni so prepričani, da so dekleta visoka, debela in groba, nekakšne možače. A pravzaprav to ni res. Dekleta morajo biti predvsem atletske postave,« predstavo o povprečni ragbistki nemudoma razblini Lazičeva in pojasni, da dekleta igrajo nekoliko drugačno različico ragbija kot fantje. Namesto 15 igralcev na vsaki strani je na igrišču pri dekletih iz vsakega moštva zgolj po sedem igralk, kar posledično pomeni veliko več tekanja in manj fizičnega kontakta.

»Fizične igre je res manj, a je igra zato bistveno bolj dinamična. Kondicijsko moraš biti dobro pripravljen, saj se vedno nekaj dogaja in sploh nimaš časa počivati,« pravi Lazičeva, ki kot svetlo plat ženskega ragbija omenja tudi dejstvo, da so poškodbe prej izjema kot pravilo. »Poškodb je pravzaprav zelo malo. Definitivno manj kot na primer pri rokometu. Sicer moram potrkati po lesu, a odkar igram, še nisem bila poškodovana,« preseneti dekle, ki ragbi nadvse uspešno trenira že šest let in velja za eno boljših igralk v Sloveniji.

Njen talent so med drugim prepoznali tudi v domovini ragbija, Angliji, kjer je šest mesecev trenirala z ekipo London Wasps. Sama izkušnjo opiše kot edinstveno in neprecenljivo. »Opazili so me na Madžarskem, kjer vsako leto poteka ragbi kamp. Tam iz vsake države izberejo najboljšo igralko, s čimer dobiš neuradno vstopnico, da se pridružiš londonski ekipi. V Angliji sem videla, da je vse na precej višji ravni. Imajo več izkušenj in tudi treningi so zaradi večjega števila igralk bolj kakovostni,« se bivanja na Otoku spominja 26-letnica in v isti sapi doda, da je bilo tudi zelo zahtevno, saj je vsak teden igrala v drugi najmočnejši angleški ligi Championship.

Želja po igranju v tujini v Lazičevi še vedno tli, a vendarle je veliko odvisno od financ, saj tudi v Angliji igralke še vedno ne dobijo plačila. »Žal je tako, da je ženski ragbi tudi v tujini še vedno v povojih in ni plačan. Pri fantih je drugače. Slednji dobivajo plačo že v tretji ligi, medtem ko me, četudi igramo za reprezentanco, ne dobimo denarja.«

Kljub temu pa Lazičeva o prenehanju igranja ne razmišlja. V ragbiju enostavno preveč uživa, kot velik plus pa obenem omenja izjemno kemijo v moštvu. Med drugim se pohvali, da so vse igralke v ekipi velike prijateljice. »Dekleta so mi kot druga družina. Tu spoznaš veliko pravih prijateljev. Če kar koli potrebuješ, ti vsi nemudoma priskočijo na pomoč. Tako v zasebnem življenju kot med tekmo veš, da ti nekdo ščiti hrbet,« zaključi svetlolaska, ki ji ragbi pomeni predvsem sprostitev in dobro rekreacijo, obenem pa preostala dekleta vabi, da se tudi sama preskusijo v tem zanimivem športu.