Capaldi bo v vlogi doktorja zamenjal Matta Smitha, ki je bil, ko je leta 2009 prevzel vlogo, najmlajši doktor. Kot še piše The Guardian, je bil igralec, rojen v Glasgowu, med oboževalci serije prvi na seznamu možnih doktorjev.

BBC je ime novega lastnika vesoljske ladje Tardis strogo varoval, Capaldi, ki se je opisal za velikega oboževalca serije, pa je v pogovoru ob predstavitvi dejal, da je vesel, da mu tega ni treba več skrivati.

"Nekaj časa novice nisem smel povedati niti svoji hčerki. Vloga doktorja je izjemen privilegij," je poudaril. Sicer se je igralec leta 2008 že pojavil v seriji v vlogi Cecililja v epizodi "The Fires of Pompeii" (Požar v Pompejih).

"Menim, da je Capaldi zelo dobra izbira, odlično je, da imamo spet nekoliko starejšega doktorja," je dejal avtor knjige" Doctor Who: The Complete Guide" Mark Campbell.

Nad izborom pa je bil presenečen predavatelj filma in televizije na univerzi University of East Anglia Keith Johnston: "Mislil sem, da je bil ves hrup okrog Capaldija v zadnjem tednu le slepilni manever." Dodal je, da je bil šokiran in iskreno navdušen, saj je Capaldi resnično dober igralec.