Tim Gornik je v konkurenci 96 tekmovalcev suvereno zmagal tudi zahvaljujoč 64 udarcem drugega dne, kar je rekord enega najstarejših igrišč na Češkem - golf resorta Karlovy Vary, ki je bil ustanovljen že leta 1903.

"Vse štiri dni sem igral zelo dobro. Na igrišču Karlovy Vary je bilo zelo pomembno biti natančen z začetnimi udarci in to mi je zelo dobro uspevalo. Drugi dan pa je bil še posebej uspešen, saj sem zadel več kratkih udarcev in tako dosegel vrhunski rezultat. Zelo sem vesel te zmage, ki je dobra popotnica za evropsko prvenstvo naslednji teden," je dejal Gornik, prvak sredozemskih iger v Pescari, ki pa na nedavnih igrah naslova ni mogel braniti, saj v bližini Mersina ni golf igrišča.

Tudi Urša Orehek je zmagala v velikem slogu. Zadnje igralno polje je končala s takoimenovanim "eaglom" oziroma dvema udarcema pod parom luknje in tako drugouvrščeno tekmovalko prehitela za štiri udarce. Za Orehkovo, ki bo nadaljevala študij v ZDA, je to že druga odmevna zmaga v zadnjem mesecu po osvojitvi naslova mednarodne prvakinje Švice.

"S svojo igro na turnirju na Češkem sem zelo zadovoljna, saj sem igrala konstantno in tako kot sem si zamislila vnaprej. Malce težav so mi povzročale zelenice, vendar se je obrestovala velika količina treninga in veliko odigranih turnirjev. Po evropskem prvenstvu sem bila malce razočarana, zato je to lep zaključek sezone, preden se vrnem nazaj na univerzo, kjer se takoj začnejo kvalifikacije in treningi," je dejala Domžalčanka.