»S tekmo sem zadovoljen, saj je deveto mesto Matjaža lep rezultat. Naredil je še drobne napake, zaradi česar je izgubil nekaj metrov. Videlo se je, da so razlike zelo majhne. Peter je delal večje napake, drugi fantje pa so jih naredili še več. Zdaj se bomo v miru pripravljali na prihodnje tekme,« je po tekmi razmišljal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Naslednje tekme poletne VN bodo 14. in 15. avgusta v Courchevelu v Franciji, ko bo na programu spet tekma mešanih ekip ter tako moška kot ženska posamična tekma.

V Kuopiu na Finskem pa sta potekali dve tekmi celinskega pokala. Češki veteran smučarskih skokov Jakub Janda je dobil prvo tekmo, drugi je bil Slovenec Jernej Damjan (235,8), ki mu je v prvi seriji uspel najdaljši skok dneva. Od Slovencev sta dobro nastopila tudi Rok Justin, ki je bil peti, in Nejc Dežman, ki je zasedel sedmo mesto.

Včerajšnjo preizkušnjo je dobil Finec Jarkko Määttä (239,3 točke). Še en dober dosežek je uspel Slovencu Jerneju Damjanu (238,4), ki je tudi tokrat zasedel drugo mesto. Izkazal se je Nejc Dežman (226,5), vodilni po prvi seriji, ki je na koncu pristal na petem mestu. sta, šr