PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Prijateljske tekme

Slovenija - Turčija
1

Slovenski košarkarji so do sedaj dobili vse štiri pripravljalne tekme, še najbolj so navdušili včeraj, ko so s 15 točkami ugnali Srbijo. Zmaga nad renomiranim tekmecem bo varovancem Božidarja Maljkovića dala še dodaten zagon, da bodo turnir v Celju končali s tremi zmagami. Glede na velik motiv in izjemno borbenost, ki sta vidna prav pri vseh naših košarkarjih, ne gre dvomiti, da bo danes padla tudi Turčija, ki je v Celju v zadnjih dneh izgubila obe tekmi (Latvija in Srbija). (7/10)

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Sturm - Rapid
1, 0

Sturm je sezono začel pod pričakovanji, saj je doživel boleč poraz v kvalifikacijah za evropsko ligo, ko ga je izločil islandski Breidablik, na prvih dveh prvenstvenih tekmah pa je osvojil le točko. Nedvomno to ni realna slika zmožnosti tega moštva, zato se slej ko prej obeta obrat v formi in rezultatih. Zagotovo bodo imeli varovanci Darka Milaniča danes velik motiv, da se bolje izkažejo na tekmi proti enemu od velikanov avstrijskega nogometa. V primeru poraza bi se slovenski strateg lahko upravičeno začel bati za svoj stolček v Gradcu, zato bo gotovo znal motivirati svoje fante, da tokrat neporaženi zapustijo domače igrišče. (6/10)

Nogomet - Belgija - 1. Liga

Standard - Lierse
1

Gre za moštvi s povsem drugačnimi cilji, saj se bo Standard ponovno boril za mesta pri vrhu lestvice in nastop v Evropi, Lierse pa lahko že sedaj razmišlja, kako bo ušel izpadu. Standard je dobro začel sezono, saj je dobil vse tri evropske tekme, v prvenstvo pa je startal z gostujočo zmago pri Mechelenu (2:0), Lierse pa je že na uvodu doživel poraz pred svojimi navijači. Prav velikega dvoma o zmagovalcu na tej tekmi ne bi smelo biti. (8/10)

Nogomet - Ukrajina – Premier

Shakhtar - Dinamo Kijev
1

Šahtar je nesporni vladar ukrajinskega nogometa, saj je bil prvak v zadnjih štirih letih, skorajda vsakič prepričljivo. Njihova motivacija na tekmah domačega prvenstva zato verjetno ni več tako visoka, kot je bila v zadnjih letih, a vendarle, ko pride do obračuna z največjim rivalom iz Kijeva, ne gre dvomiti, da bodo domači storili vse, da še enkrat več uženejo tekmeca in zadovoljijo svoje navijače. Šahtar je zmagal na zadnjih petih derbijih zapored, dobre možnosti pa ima tudi danes, ko je nesporen favorit za zmago. (5/10)

Nogomet - Prijateljske tekme

Milan - Chelsea
2

Chelsea je že precej dlje s pripravami kot Milan, saj se angleško prvenstvo prične teden prej kot serie A, zato bi morali biti Londončani v boljši kondiciji in po štirih pripravljalnih tekmah tudi že nekoliko uigrani. Milan se letos ponovni ni skorajda nič okrepil in verjetno ne bo mogel konkurirati Juvetnusu za naslov prvaka, danes pa ga najbrž čaka podobna usoda kot mestnega tekmeca, ki je v petek proti Chelseaju prepričljivo izgubil z 0:2. O moči Milana priča tudi podatek, da jim je City pred dnevi zabil 5 golov, kar ni dober znak pred tekmo z modrimi, ki se lahko povsem enakovredno kosajo s Cityjem. (5/10)