"Vračam se z več kot sekundo popravljenim osebnim rekordom, s četrtim mestom, plaval sem v finalu," je uspehe s SP v Barceloni na novinarski konferenci pred sprejemom povzel Dugonjić. Kot je dejal, mu je letos uspel preskok, ki ga je potreboval, ob tem pa se je zahvalil trenerju Matiji Medvešku, da ga je tako dobro spoznal in preučil, da je v eni sezoni res veliko napredoval, kar je sicer po njegovem zelo težko pri 25 letih.

Vesel je, da se je sprejem na Ravnah zgodil ravno v času, ko mesto gosti poletno plavalno državno prvenstvo kadetov, mladincev in članov. Dejal je, da upa, da so plavalci spremljali njegove tekme, da so se iz njih tudi kaj naučili in da bi mu v prihodnje na velikih tekmovanjih ugajalo, če bi jih bilo v slovenski ekipi več.

Sprejema ob ravenskem odprtem bazenu se je udeležilo veliko domačinov, ki so dogajanje spremljali iz senčnih območij okolice bazena, ter številni plavalci in njihovi spremljevalci, ki se udeležujejo tekmovanja. Predsednik Plavalne zveze Slovenije (PZS) Miran Kos je Dugonjiću za nadaljnjo spodbudo podaril veliko medaljo, dobil je tudi torto s fotografijami pomembnih trenutkov v karieri, za presenečenje pa so poskrbeli mlajši plavalci, ki so ga ob koncu sprejema vrgli v bazen.

V imenu občanov je Dugonjiću čestital ravenski župan Tomaž Rožen in povedal, da so na Ravnah ponosni, da so lahko sokrajana gledali v finalu SP in da so ponosni na njegov evropski rekord. "Ko si enkrat suveren finalist, kot si sam ocenil, računamo na to, da boš postal v kratkem tudi dobitnik kolajn, in da ne bo več vprašanje, kolajna da ali ne," je dejal Rožen in dodal, da Dugonjić postaja prepoznavna osebnost, ki mestu pušča pečat za zdajšnje in prihodnje generacije.