Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Prijateljske tekme

Arsenal - Napoli (oba data gol?)
1 (=da)

Medtem ko Arsenal (še) ni doživel bistvenih kadrovskih sprememb in je zato že kar dobro uigran, se pri Napoliju po prihodu številnih novincev še “iščejo“. Kljub temu lahko pričakujemo odprto igro z obeh strani in kar nekaj priložnosti za zadetke. V gol topničarjev skorajda ne gre dvomiti, Napoli pa je predvsem s prihodom Higuaina tudi sposoben zabiti gol vsakemu nasprotniku. (7/10)

Nogomet - Francija - Superpokal

PSG - Bordeaux
1

PSG je bil že lani razred zase v Franciji, tudi letos pa ne bi smelo biti prav dosti drugače. Morda mu lahko vsaj malo konkurirata Lyon in z ruskim kapitalom prerojeni Monaco, medtem ko Bordeaux verjetno čaka še ena povprečna sezona. Parižani so že tako močno moštvo okrepili še s kar nekaj okrepitvami, najbolj odmevna je Cavani, zagotovo pa bodo že na prvi uradni tekmi sezone želeli priti do prepričljive zmage in postaviti dober temelj za uspešno sezono. (7/10)

Nogomet - Nemčija - Pokal

Lippstadt 08 - Bayer (L)
2

Bayer je pred novo sezono kar precej prevetril zasedbo, tudi v prihodnjem letu pa bo napadal najvišja mesta na lestvici. Na pokalnem obračunu proti povprečnemu četrtoligašu ne bi smelo biti prav veliko dvoma o zmagovalcu, vprašanje je le, koliko žog bo končalo v domači mreži. (8/10)

Nogomet - Češka - 1.liga

Viktoria Plzen - Banik Ostrava
1

Viktoria je v dobri formi, saj je po izločitvi Željezničarja v torek prepričljivo v gosteh ugnala tudi estonskega prvaka Kalju s 4:0, v domačem prvenstvo pa je startala z dvema prepričljivima zmagama in devetimi doseženimi goli. Banik iz Ostrave bo le stežka ustavil nalet domačih. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Rudar - Triglav
1

Rudar je zelo spodbudno začel sezono, saj je dobil gostovanji pri Olimpiji in Celju, doma pa je sicer klonil proti Mariboru, a z igro nikakor ni razočaral, bil je le neučinkovit v napadu. Prvi popravni izpit, da navdušijo svoje navijače, bodo imeli Velenjčani danes, ko gostijo Gorenjce, ki z začetkom sezone gotovo ne morejo biti zadovoljni in jih očitno čaka še precej dela, če se ne želijo do zadnjih krogov boriti za obstanek. (6/10)