"To sicer ni moj najboljši letošnji izid, je pa najboljši izid v karieri zjutraj, zato sem zadovoljna. Prepričana sem, da bi popoldan lahko popravila tudi osebni rekord," je še povedala Odrova, ki je bila prav z nastopom na 800 prosto najbolj zadovoljna na SP: "Boljše bi seveda bilo, če bi plavala zjutraj."

Mladinska svetovna prvakinja iz leta 2011 je takoj po tekmi povedala, da v prihodnosti pričakuje še boljše izide: "Čaka me še veliko dela, tukaj so nekatere mlajše sicer še boljše od mene, a mislim, da so tista najboljša leta za nastop na 1500 metrov po 20. letu."

Plavalka ravenskega Fužinarja načrtuje, da bo že konec avgusta odšla na študij medicine v Arizono, kjer načrtuje tudi, da bo še naprej plavala. "V Sloveniji je študij in vrhunski šport težko uskladiti. To se je videlo tudi letos, ko nisem povsem pripravljena, saj sem imela maturo. Sama ostajam osredotočena predvsem na 1500 metrov prosto, saj računam, da bo ta disciplina že del programa olimpijskih iger 2016 v Rio de Janeiru."

Z nastopom je tudi konec plavalne sezone za skoraj vse plavalce, izjema so mladinci, ki jih konec avgusta čaka še mladinsko svetovno prvenstvo, tam bo tudi močna šestčlanska slovenska ekipa. Ostali Slovenci se bodo po letnem premoru pripravljali na evropsko prvenstvo v 25-metrskem bazenu, ki bo decembra v Herningu na Danskem, za katero ima selektor Potočnik na spisku že vrsto evidentnih kandidatov.