Dvaintridesetletna Hingisova je dejala, da se ne namerava vrniti na turnirje posameznic, skupaj s Hantuchovo pa bo igrala na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA med pari. Doslej je že dvakrat najavila konec športne poti, prvič leta 2003 pri vsega dvaindvajsetih letih in drugič novembra 2007, dobri dve leti po novi vrnitvi v teniško karavano.

"Ne ne, posamičnih dvobojev ne bom igrala. To je povsem drug svet. Ko si star 17 let je vse videti lahko, sedaj pa jih imam skoraj dvakrat več. Ne želim si, da bi igrala eno ali dve tekmi in nato izpadla v tretjem krogu. Enostavno si ne znam predstavljati tega, nisem polovičarka," je dejala Hingisova, ki je bila prva igralka sveta 209 tednov ter je osvojila pet posamičnih grand slamov ter še devet med dvojicami.

V Carlsbadu pa se je veselila še ena nekdanja prva igralka sveta. Belorusinja Viktorija Azarenka, prva nosilka in sedaj tretja na lestvici WTA, je zaigrala prvič po poškodbi desnega kolena in predčasnem odhodu iz Wimbledona. V četrtfinale se je prav na svoj štiriindvajseti rojstni dan uvrstila po zmagi nad Italijanko Francesco Schiavone (6:2, 6:3), nekdanjo zmagovalko odprtega prvenstva Francije.