O spremembah v igralskem kadru

Ekipo so zapustile Ljudmila Bodnjeva, Martina Vergeljuk in Gabriella Kain, ki so sklenile svoje igralske poti. Obenem je odšla tudi Susan Müller. V ta namen smo pripeljali ustrezne zamenjave. Zelo sem vesel, da smo z moštvom Zagorje prišli do dogovora. V obdobju, ko je Carmen Martin poškodovana in v procesu rehabilitacije, so nam Zagorjani posodili Neli Irman, mi pa smo v zameno dali Sanjo Gregorc. Tu gre za lepo sodelovanje med dvema najboljšima slovenskima ekipama. Zapustila nas je tudi Alja Janković, ki je bila zelo korektna. Napela bo vse sile, da bo končala fakulteto za farmacijo. Posodili smo jo v Celje, kjer bo tudi živela in opravljala študijsko prakso. Maji Šon je potekla pogodba in bo nadaljevala svojo pot v Franciji. Teoretično je možna še kakšna sprememba v kadru, ne bo pa nič spektakularnega. Morda se oziramo za okrepitvijo na mestu vratarke iz domačih krogov.

O spremembah v strokovni ekipi

Pridružila se nam je Branka Mijatović, ki je otrok Krima. Vsi vemo, kaj je storila za slovenski rokomet v času športne poti. Ko sva bila na nasprotnih straneh, nisva bila vedno v idealnih odnosih, a Branka je izjemna profesionalka. Pozna delovanje ekipe, tudi psihologijo deklet. Kar je najbolj pomembno, pa je, da se je odločila za trenerski poklic in redki so ljudje, ki vedo, da sem si želel Branko za sodelavko že v preteklosti. Je ena izmed deklet iz zlate generacije. Ob tem je naša novo-stara naložba še Marko Mrak, ki bo skrbel za telesno pripravo. V Krimu je bil štiri leta, zadnje obdobje pa je preživel v Budućnosti in reprezentanci Črne gore. Ima izkušnje in dovolj znanja, kako uspeti in biti najboljši.

O premikih v mladinski vrsti

Na tem področju smo naredili velike spremembe, da bi Krim postal še bolj uspešen. Želimo, da bi imeli najboljšo mladinsko šolo. Ne zgolj v Sloveniji, ampak tudi širše. Večkrat se govori, da Krim ni deloval z mladinkami kakovostno, a imamo največje število registriranih mladih tekmovalk. Želimo pridobiti še več tekmovalk in biti še kakovostnejši. V ta namen smo v klub zvabili Uroša Bregarja, ki je v tem trenutku v slovenskem prostoru človek z največ znanja in izkušnjami na tem področju. Skrbel bo za prihodnost našega kluba. Njegova sodelavka bo Deja Doler, še ena izmed legend Krima.

O programu priprav

Ta teden se pripravljamo doma, nato pa sledi deset dni priprav v Zrečah. Ob koncu avgusta nas čaka gostovanje na velikem turnirju na Madžarskem, sledita še tradicionalni turnir v Koprivnici in turnir Vinka Kandije, nato pa se bo počasi že začela regionalna liga. Gre za novo tekmovanje, ki se ga bo Krim znova udeležil. Tekmovanje bo potekalo do prve tekme v ligi prvakinj.

O ciljih v novi sezoni

Že lani smo nakazali kandidaturo za vrh Evrope, zato je bila to prelomna sezona. Premagali smo vse, razen evropskega prvaka Gyora. V tej smeri želimo nadaljevati.