Gre za prvi električni avto BMW serijske proizvodnje. "Inovacije spodbujajo spremembe. Gre za revolucionarni korak v smeri trajnostne mobilnosti," je na predstavitvi v New Yorku dejal predsednik upravnega odbora Norbert Reithofer.

V družbi BMW so zelo optimistični glede prodaje električnih avtomobilov. Kupci lahko na račun davčnih olajšav, predvsem v ZDA in Evropi, in nižjih stroškov varčevanja privarčujejo toliko, da je zanimanje za ta vozila vedno večje. "Na ta trg vstopamo zato, da bi postali pomembnejši akter," je napovedal Robertson. Model i3 naj bi v prodajne salone prišel novembra.

Model i3 je sicer popolnoma nov avto, čeprav ne gre za prvi avto z električnim motorjem iz hiše BMW. Že leta 1969 so njihovi strokovnjaki zasnovali avto na električni pogon, model 1602, ki so ga uporabili med olimpijskimi igrami v Münchnu leta 1972.

Leta 1991 je koncern predstavil poskusno vozilo E1 z električnim motorjem, ki ga še ni bilo mogoče kupiti, prav tako ne model mini E iz leta 2009, poroča nemška tiskovna agencija dpa.