Teh je 109 in so raztresene v dvanajstih državah, od tega v devetih evropskih državah, na Japonskem, v ZDA in na Kitajskem. Cena vključuje tudi letalske prevoze in nastanitve v luksuznih hotelih. Potovanje bi trajalo pol leta, če bi vsak drug dan jedli v drugi restavraciji. Povprečna cena menija v restavraciji s tremi zvezdicami je okoli 400 dolarjev brez vina, tako da lahko izračunate, ali bi vas tako potovanje prišlo ceneje, če bi si ga organizirali sami.

Za izraelske turiste košer kruh

Slovenija je vse bolj priljubljena med izraelskimi turisti in zato je tudi vse večje povpraševanje po hrani košer. V portoroškem hotelu Kempinski se je že zgodilo, da so ob povečanih obiskih izraelskih turistov kuhinjo uredili po košer zapovedih in tako pripravili tudi hrano. Ena glavnih značilnosti košer hrane je, da se ne smejo mešati meso in mlečni izdelki, ki morajo biti tudi v kuhi nji strogo ločeni. Sedaj bodo za kranjskogorske izraelske goste v po letnih mesecih v Žitu pekli košer kruh. To je bil eden izmed pogojev izraelskih organizatorjev potovanj, ki so priskrbeli tudi vse potrebne sestavine, saj mora biti tudi kvas s posebnim certifikatom košer. V kruhu ne sme biti nikakršne sledi mleka. Poskrbeli bodo tudi, da bo rabin vsakokrat prižgal peč, v kateri bodo spekli kruh, kot veleva košer običaj.

Hrana na Hrvaškem dražja za 60 odstotkov

Hrvaška internetna stran Supermarketi.info vsak mesec objavlja cene hrane na Hrvaškem. Za vse, ki gredo na morje k sosedom, podatki za julij niso razveseljivi. V primerjavi z lanskim ju lijem se je vsa hrana na Hrvaškem po dražila od 40 do 60 odstotkov. Edino živilo, ki je cenejše kot lani, so kumare. Najbolj so se podražili moka, jajca, korenje, por in kiviji. Res pa je, da so prav julija v primerjavi s pretekli mi meseci nižje cene sezonske zelenjave. Tako se je paprika recimo v primerjavi z junijem pocenila kar za 64 odstotkov, bučke za 61, paradižniki pa za 41 odstotkov. Spletna stran primerja cene v trgovinah večjih mest, velika verjetnost pa je, da so se živila v trgovinah turističnih središč še bolj podražila.