Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Bochum - Dinamo Dresden
0

Moštvi je lani na koncu sezone delila le točka, oba pa sta se komaj rešila izpada. Tudi letos oba kluba sodita v približno isti kakovostni razred in ju ne gre pričakovati pri vrhu drugoligaške lestvice, njun obračun pa bi znal biti precej izenačen. Lani je Bochum do zmage z 2:1 prišel v zaključku tekme, tudi tokrat pa Dinamo ne bo lahek nasprotnik, kar je v prvem krogu dokazal že na tekmi s Kölnom (1:1). Dodaten plus za goste bo tudi Zlatko Dedič, ki bo prav gotovo med najbolj motiviranimi na igrišču, da se dokaže proti nekdanjemu klubu. (3/10)

Nogomet - Norveška - 1.liga

Valerenga - Sparta Sarpsborg
1

Valerenga je sezono začela zelo slabo, sedaj pa je v vzponu, saj je v zadnjih tednih nanizala tri zmage in dva remija, z novim uspehom pa bi se lahko danes končno zavihtela nekoliko višje na lestvici, vse do 6. mesta, in se vključila v boj za evropske pokale. Nasprotnik za zmago se zdi pravšnji, saj je Sparta pri dnu lestvice, ima le dve točki več od zadnjega Starta. (6/10)

Tenis - WTA - Carlsbad

Burdette M. - Janković J.
2

Srbkinja se po hitrem izpadu v Wimbledonu vrača na igrišča, odločena je, da v Carlsbadu naredi dober rezultat in se na lestvici WTA, kjer trenutno zaseda 16. mesto, povzpne za kakšno mesto in ponovno približa deseterici. Nepostavljena Američanka, 76. na svetu, ne bi smela Jankovićevi predstavljati previsoke ovire, saj v zadnjem času ni dosegla vidnejšega rezultata. (6/10)

Tenis - ATP - Kitzbuehl

Montanes A. - Ungur A.
1

Španski ljubitelj peščene podlage je favorit proti Romunu, 94. na lestvici ATP. Po dveh zmagah v Umagu in izpadu v četrtfinalu proti Monfilsu, bo Montanes poskušal nekaj zmag iztržiti tudi na turnirju v Kitzbühlu. (5/10)