Plešetov boj za dovolj veliko število točk se je nadaljeval v Švici, kjer je na drugem Ironmanu v roku meseca dni, lovil novo odlično uvrstitev. Vse se je začelo katastrofalno, saj je Davida na zadnjem hitrem treningu na kolesu, že v Švici, zbil avtomobil. Rešilni avto, urgenca, opazovanje, hlajenje ran, bolečine v glavi, vse to je bilo prisotno namesto hlajenja v senci, masaž in skrbi za vnos prave količine hrane pred tekmo v Švici.

David ne bi bil David, če ne bil že iz bolnice sporočil, da gre na start, ne glede na bolečine v kolku, ki niso dovoljevale optimalne tekme, tudi bolečina v glavi in stres, ki je negativno vplival na počutje, nista prestavila njegove jeklene volje. Tako je po 3. mestu v Celovcu ponovno startal na Ironman triatlonu, tokrat s številko 75.

Vroč dan v Zurichu se je začel s plavanjem brez neoprenskih oblek, Pleše, tokrat prvič član ekipe SCR.T Team, pa ni plaval optimalno, za 3,8 km je potreboval skoraj točno eno uro (1:00:02). Zmagovalec, Švicar Ronnie Schildknecht, je plaval štiri minute hitreje, in potem še sedmič zmagal v Švici, kar je nov rekord na Ironman tekmah po zmagah na eni tekmi.

Na kolesarjenju je Pleše vozil pametno, stopnjeval tempo, sicer izgubljal proti najhitrejšima Švicarjema, a vseeno pridobil nekaj mest in končal kot 5., s povrečno hitrostjo več kot 38 kilometrov na uro.

Na teku je začel suvereno, a kaj kmalu mu je začelo zmanjkovati moči, izgubil je nekaj mest, a vseeno zaključil na odličnem sedmem mestu.