Akcija zbiranja pomoči za zdravljenje odlične šahistke Vesne Rožič v Nemčiji se je začela na pobudo njenih staršev in Šahovske zveze Slovenije, šahovskega kluba Maribor, za katerega Vesna tudi tekmuje, ter Rdečega križa Slovenije. V ta namen so pri Območnem združenju Rdečega križa Maribor, odprli poseben transakcijski račun, na katerega so lahko Vesnini prijatelji, šahisti in številni dobrosrčni Slovenci nakazovali svoje prispevke.

Potrebnih 40.000 evrov že zbranih

Kot je v odprtem pismu zapisal Vesnin oče Adrijan Rožič, je za zdravljenje njegove hčerke na nemški kliniki Medias Klinikum GmbH v Burghausnu (za tri cikluse lokalne kemoterapije) potrebnih od 45.000 do 60.000 evrov, družina Rožič pa je sama lahko zbrala denar le za prvi ciklus, medtem ko za preostala dva (strošek od 30.000 do 40.000 evrov) nima denarja, zato so se odločili za javen poziv Sloveniji, da pomaga Vesni.

Odziv akcije je bil izjemen, saj so nam iz Območnega združenja Rdečega križa Maribor sporočili, da so že po nekaj dneh zbrali dovolj denarja, da so Rožičevim že plačali 12.675,75 evrov, skupaj pa naj bi se na računu zbralo že toliko doniranih sredstev, da naj bi ta zadostovala za plačilo celotne izvedbe najpomembnejših ciklusov kemoterapije.

Kljub uspehu akcije povejmo, da le-ta še vedno poteka in še vedno lahko sredstva nakažete na račun Območnega združenja Rdečega križa Maribor, TRR: SI56 0451 5000 0397 432, sklic:50751, namen: Vesna Rožič. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena izključno plačilu stroškov Vesninega zdravljenja v Nemčiji, presežek sredstev pa bo namenjen razvoju mladih šahistov in šahovskim dejavnostim Šahovske zveze Slovenije.

Ko bo akcija zbiranja sredstev zaključena, bo tričlanska komisija v sestavi Primož Kokalj (sekretar ŠZS), Adrijan Rožič in Alojz Kovačič (sekretar RKS – Območno združenje Maribor) pripravila poročilo in točne podatke o zbranih sredstvih.

Z Območnega združenja Rdečega križa Maribor so nad odzivom Slovencev navdušeni in se vsem darovalcem zahvaljujejo za hitro reakcijo in finančno pomoč, zaradi katere so prepričani, da bo Vesna uspela v boju z zahrbtno boleznijo in bo kmalu ponovno skoraj nepremagljiva za šahovnico.

Dobrodelni turnirji za Vesno

Omenimo še, da se je Šahovska zveza Slovenije zbiranja sredstev za obolelo šahistko lotila tudi z organizacijo dobrodelne prireditve »Slovenija šahira za Vesno«, sklopa dobrodelnih turnirjev, ki bodo v sredo, 31. julija, ob 17.30 potekali istočasno v več krajih po Sloveniji. Seznam turnirjev si lahko ogledate na spletni strani ŠZS. Prijavnina za vsakega igralca znaša 10 evrov, vsaj zbrana denarna sredstva na turnirjih pa bodo nakazana na zgoraj omenjeni TRR Območnega združenja Rdečega križa Maribor.