Kot poroča CNN, je Fournier, certificiran anesteziolog, na sodišču pričal o dogodku, ki se je zgodil 3. junija 2003, ko je Jackson pod anestezijo, v kateri je bil pri dermatologu Dr. Arnoldu Kleinu, nehal dihati. Po tem, ko je Jackson doživel »nekakšno nenavadno reakcijo« med uspavanjem, je Klein Fournierju pojasnil, da je mogoče razlog to, da je imel pevec poseben vsadek, ki so ga izumili, da bi pomagali zmanjševati odvisnost od demerola. »Pričakuješ da bodo tvoje stranke in zdravniki odkriti s tabo, zato sem se počutil stisnjenega v kot in sem bil vznemirjen,« je pričal. Bil je jezen tako na Kleina kot na Jacksona. Odvetniki podjetja AEG Live, ki so Fournirja poklicali za svojo pričo, upajo, da bodo porotniki videli dogodek kot dokaz, da je Jackson lagal o tem, da ne jemlje drog, kar bi podprlo njihovo trditev, da njihovi vodilni ljudje niso mogli vedeti o nevarnih »zdravljenjih«, ki jih je bil Jackson deležen s strani Murryja.

Mama Michaela Jacksona in njegovi trije otroci trdijo, da je podjetje malomarno najelo in slabo nadzorovalo zdravnika, ki so ga obtožili nenamernega uboja. Dr. Conrad Murray je namreč preiskovalcem povedal, da je Jacksonu dajal nočne odmerke propofola, da bi mu pomagal pri nespečnosti. Prav prevelik odmerek propofola pa naj bi bil razlog za smrt zvezdnika.

Jackson je svojemu anesteziologu lagal o jemanju drog

Kot je povedal Fournir, je bilo vsakič, ko je Jacksonu dal odmerek propofola, to upravičeno. Kot je dejal na sodišču, je pri njegovi anesteziologiji med leti 2000 in 2003 asistiral štirinajstkrat, med drugim je šlo za plastične operacije, dermatološke posegle in operacije ustne votline, je povedal. Prvič je Jacksona uspaval leta 1993, ko so ga zdravili zaradi resnih opeklin glave, ki jih je utrpel med snemanjem oglasa za Pepsi nekaj let prej. Jackson ni nikoli prosil za kakšna posebna zdravila oziroma droge in se ni nikoli prepiral z njim, je še pojasnil Fournir. Vsi zdravniki, ki so ga zdravili, so spoštovani zdravniki, je dejal. Fournirjev prijateljski odnos z Jacksonom pa se je končal novembra 2003, ko je odpovedal poseg, ker je bil Jackson »nekoliko smešen, in se je počasi odzival«. Fournier je na sodišču dejal, da takrat ni želel uspavati Jacksona, ker je sumil, da mu laže o tem ali jemlje droge. Vodja skupine odvetnikov podjetja AEG Live je dejal, da bo za priče poklical še številne zdravnike, ki so zdravili Jacksona, da bi poročali o tem, da je bil skrivaj odvisnik od drog. Sojenje v Los Angelesu naj bi sicer trajalo še do septembra.