Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 2. Liga

Kaiserslautern - Ingolstadt
1

Kaiserslautern je sezono, v kateri si želi zagotoviti napredovanje v prvo ligo, začel s pomembno zmago na gostovanju. Danes je čas za premiero pred lastnimi navijači, ki nestrpno čakajo, novo sezono. Kaiserslautern bo letos favorit na vseh domačih tekmah sezone, nedvomno pa ima lepe možnosti za uspeh tudi danes, ko gosti ne ravno zastrašujoči Ingolstadt, ki je v prvem krogu izgubil doma. (7/10)

Nogomet - Belgija - 1. Liga

Brugge - Charleroi
1

Brugge je lani končal le na četrtem mestu in s kar precejšnjim zaostankom za Anderlechtom. Sedaj so odločeni, da v novi sezoni vsaj zmanjšajo zaostanek za najboljšimi in se vrnejo na pota stare slave, ko so še ne tako dolgo nazaj kraljevali v Belgiji. Na pripravljalnih tekmah je Brugge pokazal dobro formo in danes njihovi navijači pričakujejo le eno, zmago. Charleroi se bo verjetno tudi letos osredotočal na obstanek v ligi, zato bi bila za njih vsaka točka na današnji tekmi lep uspeh. (6/10)

Nogomet - Irska – Premier

St.Patrick - Cork City
1

V klubu St. Patricks so letos odločeni, da postanejo irski prvaki in dolgo jim je kazalo zelo dobro, v zadnjem času pa so nekoliko padli v formi, saj so se preveč koncentrirali na nastope v kvalifikacijah za evropsko ligo. Tam so nato doživeli tesen poraz proti Žalgirisu, nato pa so v torek izgubili še v četrtfinalu ligaškega pokala. St. Patrick je v prvenstvu sicer še vedno prvi, a v primeru današnje zmage proti moštvu s sredine lestvice bi se prednost pred zasledovalci povišala na 6 točk, kar bi jim omogočilo ponovno mirnejše nadaljevanje sezone. Motivacije za to jim definitivno ne bi smelo manjkati, uspeh pa bi pomiril tudi navijače. (6/10)

Košarka - Prijateljske tekme

Slovenija - Ukrajina
1

Slovenski košarkarji so po tednu dni treningov dočakali prvo tekmo, na kateri bodo prav gotovo želeli dati vse od sebe in navdušiti slovenske ljubitelje košarke ter tako dvigniti vročico pred evropskim prvenstvom. Čeprav Slovenija ne bo igrala v polni zasedbi in so roke košarkarjev zaradi priprav verjetno še nekoliko težke, bi morala velik motiv in večja kvaliteta vendarle zadostovati za zmago proti Ukrajincem, ki so prav tako zelo oslabljeni. (6/10)

Tenis - ATP - Umag

Fognini - Klizan
1

Fognini je prvi favorit za zmago v Umagu, saj je v zadnjem času v odlični formi. Italijan je preg Umagom slavil na dveh močnih turnirjih v Stuttgartu in Hamburgu, tudi na hrvaški obali pa bo težko zaustavljiv. (7/10)