Ekipa smučarjev in trenerjev se bo v Švico odpravila v soboto zjutraj. Odgovorni trener hitrih disciplin Tadej Platovšek bo skupaj z drugimi trenerji bdel nad smuko Andreja Šporna, Roka Perka, Boštjana Klineta in Klemna Kosija, odgovorni trener tehničnih disciplin Mitja Kunc in drugi pa bodo skrbeli za priprave Mitje Valenčiča, Matica Skubeta, Janeza Jazbeca, Mihe Kürnerja, Žana Kranjca, Mišela Žeraka, Martina Čaterja in Patricka Jazbeca.

Ekipa na več kot 3800 metrih nadmorske višine pričakuje dobre razmere za treninge, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. Temperatura naj bi bila v jutranjih urah okoli ničle, kar obeta primerno podlago za smučanje. Po napovedih kaže, da bo vreme stabilno, tako da si fantje obetajo dober izkupiček na snegu. Del tehnične ekipe se je s snegom sicer srečal že konec junija v Hintertuxu, za nekatere pa bo to prvi stik snegom.

Glavni trener moških ekip Miha Verdnik je pred odhodom na severozahod dejal: "Najpomembneje je, da so vsi fantje zdravi in pripravljeni na polne obremenitve. Na kondicijskih pripravah so zelo trdo delali, zdaj pa že komaj čakajo, da gredo na sneg."