Tako Rangersi kot Knicksi se bodo morali čez desetletje preseliti na drugo lokacijo, so skoraj soglasno odločili mestni svetniki. Povod za takšno odločitev je pritisk javnosti, ki zahteva modernizacijo legendarne podzemne železniške postaje Penn Station, ki se nahaja tik pod dvorano.

Legendarni Penn Station želijo povrniti ugled

Originalna postaja Penn, ki je imela korintske stebre, široke hodnike in steklene strope, je bila leta 1963 porušena, da bi tako naredili prostor za grajenje sedanjega Madison Square Gardna, ki so ga odprli leta 1968. »Potrditev tega dovoljenja nam daje odlično priložnost, da lahko saniramo in ponovno zgradimo Penn Station kot popotniško destinacijo svetovnega kova in hkrati omogočimo dovolj časa dvorani, da najde nov in izboljšan dom,« je povedala predstavnica občinskega sveta in kandidatka za žuzpanjo Christine C. Quinn v izjavi, piše CNN. Junija je Quinnova sklicala ustanovitev »komisije za Penn Station 21. stoletja« s ciljem, da bi pomagali najti nov manhattanski dom za areno in dosegli obnovitev Penn Station. Newyorški župan Michael Bloomberg je sicer upal, da jim bodo za premestitev dvorane dali 15 let časa, je povedala njegova predstavnica za medije Julie Wood. Če Madison Square Garden ne bo našel nove lokacije, bo moral za novo dovoljenje zaprositi po tem, ko to poteče.

Obnovi postaje stoji dvorana na poti

Postajo Penn Station vsak dan obišče na sto tisoče potnikov in kot pravi mestni svet, dvorana nad postajo predstavlja nepremagljivo težavo. »Predstavljajte si hitre vlake, ki vas s hitrostjo 220 km/h v 90 ali manj minutah pripeljejo do Bostona ali Washington D.C.-ja. Ti načrti so na mizi, toda realiziramo jih lahko le s prenovljeno, moderno Penn Station,« je povedal predsednik okrožja Manhattan Scott M. Stinger. »To ni mogoče, dokler bo nad eno najbolj obremenjenih železniških vozlišč za tranzit stala ta dvorana,« je še dodal.

Vodstvo dvorane odločitve mestnega sveta ni komentiralo in je namesto tega izjavilo, da se veselijo ponovnega odprtja to jesen. Dvorano so namreč tri leta renovirali, za kar so po besedah predstavnice za medije Kimberly Kerns porabili kar skoraj tri milijarde dolarjev. Dvorana, ki je dom moštvoma New York Knicks in Ranger, je svoja vrata prvič odprla leta 1879, vendar je od takrat zamenjala kar nekaj lokacij v mestu. Na trenutni lokaciji se nahaja od leta 1968 in je med drugim gostila tudi znameniti »boj stoletja«, ki se je leta 1971 zgodil med Muhammadom Alijem in Joejem Frazierjem.