Najvišjo rast dobičkov dosegata sektorja potrošnih dobrin in financ. Med najbolj odmevnimi objavami v tem tednu lahko omenimo podjetje Apple, katerega delnice so po objavi poskočile za 5 odstotkov, izpad v prodaji iPadov pa so nadomestili z boljšo prodajo iPhonov. Močno rast je dosegla tudi delnica Facebooka, zaradi precej višjega porasta mobilnega oglaševanja od pričakovanega, pri čemer jim je v nasprotju z Googlom ali Yahoojem (ki sta minuli teden nekoliko razočarala z objavami) uspelo celo dvigniti cene oglasov. Med bolj odmevnimi na pozitivni strani sta bili še objavi Forda in Boeinga, na negativni strani pa je bila denimo objava proizvajalca gradbene mehanizacije Caterpillar, ki čuti posledice zaradi upada globalne rudarske industrije ob ohlajanju kitajskega gospodarstva.

V Evropi so objave poslovnih rezultatov za zdaj nekoliko slabše kot v ZDA, pri čemer je razmerje med pozitivnimi in negativnimi objavami nevtralno. Na pozitivni stani v tem tednu izstopata denimo Daimler in Philips, nekaj več negativnih objav pa zasledimo pri sektorju energije.

Poleg objav poslovnih rezultatov, ki dajejo borzam pozitiven moment, so razlogi za optimizem tudi v objavah makroekonomskih podatkov. V območju evra lahko prvič po dveh letih vidimo pozitiven podatek o rasti proizvodnje, kar je dodatno znamenje, da se evrske države pobirajo iz dolgega obdobja recesije. Proizvodnja v Evropi je v kontrastu s podatki iz Kitajske, kjer proizvodnja izgublja sapo. V ZDA pa se nadaljujejo dobri podatki s trga nepremičnin, kjer se še naprej povečuje število prodanih novogradenj, trg dela je stabilen, močno pa so porasla naročila trajnih dobrin. Vsi omenjeni trendi lahko podprejo rast delniških tečajev v prihodnjih mesecih.