Kot danes poroča španski športni dnevnik Marca, so prireditelji kolesarske dirke po Španiji končali sodelovanje z Olanom, ki je imel pogodbo od leta 2004.

Olano je v sredo izrazil začudenje nad izsledki raziskave francoske protidopinške komisije, ki je naknadno pregledala odvzete vzorce krvi in urina na dirki po Franciji leta 1998, ter ugotovila, da so bili poleg zmagovalca Toura 1998 Italijana Marca Pantanija in drugouvrščenega Nemca Jana Ullricha pozitivni še dolgoletni sprinterski kralj Italijan Mario Cipollini, nekdanji zmagovalec Vuelte in dobitnik številnih majic ter etap na Touru in Giru, ter leta 1998 tudi svetovni prvak v kronometru Olano, prav tako zmagovalec Vuelte.

Olano je ob tem poudaril, da sam nikoli ni bil pozitiven na dopinškem testu. "Ne morejo te kar tako obtožiti zlorabe prepovedanih sredstev, potrebni so dokazi," je dejal Olano in dodal, da je bil sam vedno pod budnim nadzorom zdravniške ekipe: "Ves čas sem bil pod nadzorom zdravnikov našega moštva, zato se sam ne počutim, da bi kdaj koli storil kaj prepovedanega."