Francozi so v boju proti prepovedanim sredstvom naknadno pregledali odvzete vzorce krvi in urina ter ugotovili, da so bili poleg Pantanija in Ullricha pozitivni še dolgoletni sprinterski kralj Italijan Mario Cipollini, nekdanji zmagovalec Vuelte in dobitnik številnih majic ter etap na Touru in Giru, ter leta 1998 tudi svetovni prvak v kronometru Abraham Olano, prav tako zmagovalec Vuelte in etape na dirki po Franciji.

Danes pa je zlorabo eritropoetina priznal tekmovalno že upokojeni avstralski kolesar O'Grady, ki je bil pred tem zgolj na seznamu osumljenih. O'Grady, prav tako šestkratni olimpijec za Avstralijo, je dan po koncu svojega 17. nastopa na dirki po Franciji oznanil konec tekmovalne kariere. Devetintridesetletni kolesar ekipe Orica-GreenEdge je s 17. udeležbo na francoski pentlji izenačil rekordni dosežek Američana Georgea Hincapieja.

O'Grady ima za sabo bogato kariero, med drugim je osvojil štiri olimpijske kolajne na stezi, zmagal je na dirki Pariz - Roubaix 2007, na dirki po Franciji pa je vpisal štiri etapne zmage. Dvakrat je dobil tudi dirko "Down Under" v domovini. Letošnjo dirko po Franciji je končal kot 161. in nato končal kariero.

Za avstralski časnik Adelaide Advertiser je priznal zlorabo eritropoetina. "Ena slaba odločitev te spremlja vso kariero in s tem priznanjem se zavedam, da bodo imel številni veliko vprašanj. Epo sem jemal redno dva tedna pred dirko po Franciji leta 1998, nabavljal sem ga sam, saj sem se le odpravil čez mejo in ga kupil v kateri koli lekarni, poleg tega pa zlorabe nisem omenil niti svojo takratni ekipi," je dejal O'Grady.

"Vse, kar sem si vedno želel doseči v karieri, je bilo, da bi bila moja mama ponosna name. Osvojil sem zlato olimpijsk kolajno, dirko Pariz - Roubaix, zdaj pa se me bodo vsi spominjali le po eni nespametni odločitvi karieri. Če bi jo lahko spremenil, bi jo takoj, a je ne morem," je za lokalni časnik še dejal O'Grady, ki vztraja, da je šlo zgolj za en prekršek, ko je bil star 24 let, sicer pa naj bi bil preostali del kariere ves čas "čist".

O'Grady je zlorabo priznal, potem ko se je znašel na seznamu osumljenih francoske protidopinške agencije, ki je naknadno testirala vzorce, odvzete na Touru 1998.