Enaindvajsetletni Ljubljančan je bil v začetku meseca nagrajen za dve leti uspešnih predstav, potem ko so ga vodilni možje hrvaškega prvaka uvrstili na seznam igralcev za KHL. Koren pravi, da vabila ni pričakoval, je pa močno upal, da ga bo dobil. »Ko sem izvedel za novico, sem bil zelo srečen. O moji vlogi v moštvu še nismo veliko govorili, zagotovo pa bo to velika izkušnja, zato se že veselim nove sezone,« pravi Gal Koren, ki je hokejsko zrasel v Tivoliju, nato pa je hitro odšel čez mejo. Igral je že na Češkem, v Nemčiji, Kanadi in nazadnje pri naših južnih sosedih. Ko je nastopal v modrem dresu z medvedom na prsih, se je hitro usedel v srca navijačev, ki so v času igranja v EBEL v regiji zasloveli kot eni najbolj zvestih in simpatičnih spremljevalcev hokejskega utripa. »Ljudje v Zagrebu na tekme hodijo predvsem zato, ker se na tribunah lahko sprostijo in zabavajo, saj je organizacija na visoki ravni. Čeprav nikdar nismo osvojili avstrijskega prvenstva, so nas vselej nagradili z aplavzom, tudi sprejemi ob koncu vsake sezone so bili zelo prisrčni,« je povedal Koren.

Kot je zatrdil, je pred začetkom skupinskih priprav v dobri kondiciji. Približno tako kot vsako poletje. »Delam po enakem programu. Ob dopoldnevih imam vodene treninge, ko se na kupu zbere več športnikov iz različnih panog, popoldne pa se pripravljam individualno. Po majskem svetovnem prvenstvu sem si vzel teden dni dopusta, nato pa kaj hitro spet prišel v ritem, saj bo zima dolga, zato moraš biti vrhunsko pripravljen,« je dejal naš sogovornik, ki na svojem premiernem članskem svetovnem prvenstvu letos v Stockholmu na Švedskem ni dobil prav veliko priložnosti. Zelo si želi, da bi nastopil na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju, a se zaveda, da je konkurenca v slovenski vrsti za tako veliko tekmovanje izredna: »Treba se bo zelo potruditi, je pa do Sočija še ogromno časa. Vmes bodo številne tekme, treningi… Lahko se zgodi marsikaj. Upam le, da ne bom imel težav s poškodbami, saj ti lahko podobne nevšečnosti zaprejo marsikatera vrata.«

Poleg vsega glamurja, ki ga prinaša igranje v KHL, se Gal Koren v prihajajoči sezoni veseli tudi druženja z bratom Mitjo, ki ga je Medveščak kupil kot tretjega vratarja. Nazadnje sta bila v istem moštvu pred skoraj desetimi leti v Olimpiji, zato bo bivanje v Zagrebu za oba mlada hokejista še zanimivejše. Bo pa v zagrebškem moštvu še kopica tujih igralcev z izkušnjami iz NHL, od katerih se želi Gal marsikaj naučiti. »To so hokejisti, ki imajo v sebi nekaj več, zato jih moraš opazovati in se učiti, saj znajo narediti poteze, ki jih prej nikdar nisi videl. Vsekakor bo zanimivo od prvega dne skupinskih priprav. Osebno si želim, da bi mi uspela najboljša sezona doslej, zavedam pa se, da bom moral vložiti še veliko truda,« je sklenil Gal Koren.