Koliko dopusta sta si privoščili?

Za prvi maj sem bil na morju štiri dni, kar je zame več kot dovolj. Morje mi ne diši kaj preveč. Bil sem v Umagu.

Malce bolj eksotični kraji vas ne mikajo?

Za takšne eksotična potovanja potrebuješ predčasno večjo organizacijo, s čimer se meni ne da ubadati. Ne vem, kakšen je dopust, če potem samo razmišljaš, kam boš šel, kdaj boš šel, kje boš spal, kaj boš jedel, kdaj boš šel spet nazaj domov... Ne vem, koliko se sploh lahko spočiješ na takšnih počitnicah.

Potem imate raje domače okolje?

Zagotovo. Meni je najboljše tisto, kar je na dosegu štirih ur. Če se vozim tri ali štiri ure z avtomobilom, je že kar maksimalno zame.

Kaj ste počeli doma?

Nič posebnega. Mogoče sem imel malce več dela s hišnimi opravili, to pa je tudi vse.

Za vas velja, da bistveno bolje skačete pozimi kot poleti, kar se pozna tudi pri rezultatih.

Odločil sem se za zimski šport. Če bi mi bilo poletje toliko všeč, se ne bi odločil za smučarske skoke.

Kaj bi pa izbrali, če bi se odločili za letni šport?

Ne vem. Nikoli ne veš, kam te življenje v mladosti ponese.

Je glavni trener Goran Janus letos vpeljal kakšne spremembe v način dela?

Spremembe v delu so zelo majhne in jih opaziš šele kasneje. Smo se pa po starem kopitu vsi dobro odrezali, zato ne vem, zakaj bi kar koli menjali.

Po koncu sezone ste opravili operacijo čeljusti. Zdaj kaj lažje dihate in ste bolj vzdržljivi?

Saj na vzdržljivosti kaj veliko sploh ne delamo, zato na tem področju sprememb nisem opazil. Operacija je mimo. To je bila osebna in ne športna odločitev, o operaciji pa tudi ne želim kaj več govoriti.

Kakšni so vaši cilji?

Nimam posebnih ciljev. Edini cilj je, da naredim čim boljši skok. Če si kondicijsko pripravljen in narediš dober skok, si hitro v vrhu, drugače ne. Ne vem, zakaj bi se moral obremenjevati s številkami.

Na poletni veliki nagradi bosta tudi dve tekmi mešanih reprezentanc. Želite biti del ekipe?

Želje nimajo vpliva. Odločala bo splošna pripravljenost skakalcev. Če bom na treningu med dvema najboljšima, potem bom v ekipi. Če pa ne bom dovolj dober, pa sploh nočem biti na tekmi.

Vam misli že kaj uhajajo k olimpijskim igram?

Ja, ampak te bodo šele februarja, zato je do takrat še veliko časa za pripravo. O tem se bomo lahko več pogovarjali februarja.

Kaj bi imeli raje – da bi bili v vrhu svetovnega pokala, a bi ostali brez kolajne na OI, ali povprečno sezono z olimpijskim odličjem?

Zagotovo je boljše biti celotno sezono v vrhunski formi. Če imaš trideset tekem, se težko osredotočiš samo na eno in rečeš, zdaj bom pa najboljši na olimpijskih igrah. Lahko se ti ravno tam dogodi črn scenarij in potem nimaš prav nič od sezone. Če si pa celotno sezono vrhunski in vedno med najboljšimi tremi v svetovnem pokalu, potem je velika verjetnost, da boš tudi na olimpijskih igrah.