Pred slabim letom dni je prišlo do zapletov zaradi sprememb zakona o javnem naročanju, zaradi česar je morala soglasje za podpis zadnjega aneksa za dokončanje del v novem prizidku bolnišnice prispevati vlada. Skoraj sedem milijonov evrov je bilo sicer v proračunu ves čas zagotovljenih za dokončanje del, a vse do podpisa aneksa obenem tudi zamrznjenih, kar pomeni, da so tudi dela ves čas stala. Zdaj v bolnišnici upajo, da zapletov ne bo več, zaključek del pa načrtujejo septembra prihodnje leto, kar pomeni, da bo celotna naložba končana z dveletno zamudo. »Zgrajen je tudi heliport, ki ima uporabno, ne pa tudi obratovalnega dovoljenja, saj je kirurški blok previsok oziroma še ni nadomeščen z nadomestnim blokom,« je pojasnil Lavre. Dodal je, da bodo vse druge novosti, ki bi bile v dobrobit pacientom, žal morale počakati na boljše čase. Pri tem je imel v mislih tudi oddelek za dializo, ki so ga nameravali urediti v velenjskem zdravstvenem domu, s čimer bi mnogim bolnikom iz Šaleške doline prihranili veliko časa, zavarovalnici pa tudi denarja. Sicer pa se v bolnišnici še vedno spopadajo s hudimi likvidnostnimi težavami, zaposleni pa se bojijo, da bi zmanjkalo denarja za plače. Lavre je dejal, da do jeseni te bojazni ni.

»Nove težave pričakujemo oktobra, ko se bodo predvidene akontacije s strani zdravstvene zavarovalnice znova zamaknile oziroma bodo datumi nakazil akontacij prihajali v večji razkorak in bomo dobivali plačila za opravljeno delo z zamudo, in sicer mesec in pol po opravljenem delu,« je pojasnil Lavre.

Še vedno pa v bolnišnici ne vedo, kaj bo z urgentnim centrom, saj na sklep vlade še vedno čakajo. Potem ko so v začetku januarja letos v medijih zasledili, da naj koroška bolnišnica ne bi bila del mreže urgentnih centrov po Sloveniji, so takoj reagirali in ministru z argumenti dokazovali, da je tak urgentni center v njihovi regiji nujno potreben. Koroška regija je namreč ena redkih, ki so povsem odrezane od avtocestnega križa, zato ni logično, da ga Korošci ne bi imeli, medtem ko naj bi na razdalji 60 kilometrov ob avtocesti Maribor–Murska Sobota–Ptuj bili kar trije.

Sicer pa tudi urgentni center že urejajo v pritličju otroškega oddelka, kar 85 odstotkov denarja zanj je zagotovljenega iz sredstev EU, a bodo na odločitev, ali ga bodo lahko tudi dokončali, morali počakati do jeseni.