Tako so na seznamu grešnikov, ki so jih preiskovalci odkrili po pregledu naknadnih vzorcev krvi in urina, še dolgoletni sprinterski kralj Italijan Mario Cipollini, nekdanji zmagovalec Vuelte in dobitnik številnih majic ter etap na Touru in Giru, ter v letu 1998 tudi svetovni prvak v kronometru Abraham Olano, prav tako zmagovalec Vuelte in etape na dirki po Franciji.

"Sankcij ne bo. Mi smo uradniki in ne policisti," so dejali senatorji, ki v svojih poročilih niso mogli omenjati Slovenije, saj ta leta 1998 ni imela svojega predstavnika na Touru.

* Seznam pozitivnih:

Andrea Tafi, Erik Zabel, Bo Hamburger (dvakrat), Laurent Jalabert, Marcos Serrano, Jens Heppner, Jeroen Blijlevens, Nicola Minali, Mario Cipollini, Fabio Sacchi, Eddy Mazzoleni, Jacky Durand, Abraham Olano, Laurent Desbiens, Marco Pantani, Manuel Beltran, Jan Ullrich (dvakrat), Kevin Livingston (dvakrat).

* Sumljivi:

Ermanno Brignoli, Alain Turicchia, Pascal Chanteur, Frederic Moncassin, Bobby Julich, Roland Meier, Giuseppe Calcaterra, Stefano Zanini, Eddy Mazzoleni, Stephane Barthe, Stuart O'Grady, Axel Merckx.

Wiggins se vrača na Poljskem

Lanski zmagovalec Toura in olimpijski prvak Bradley Wiggins se vrača na dirke. Britanec je napovedal, da bo nastopil na dirki svetovne serije po Poljski, ki se bo v soboto začela v italijanskem Roveretu (prvi dve etapi bosta v Italiji) in končala 3. avgusta s kronometrom v Krakovu.

Wiggins ni tekmoval že od letošnjega Gira, na katerem je zaradi težav s kolenom odstopil.

"Sem popolnoma okreval, navdahnjen z nastopom moštvenega kolega Chrisa Frooma tudi jaz pričakujem dober rezultat," je pred odhodom na Poljsko dejal kolesar Skya.

Na dirki po Poljski bo tudi slovensko zastopstvo, nastopili bodo Simon Špilak (Katjuša), Robert Vrečer (Euskaltel-Euskad), Luka Mezgec (Argos Shimano) in Grega Bole (Vacansoleil).