Kot je povedal Žvan, se je ob robu letošnje letne univerzijade v Kazanu sestal z generalnim sekretarjem Fisuja Ericom Saintrondom in drugimi vodilnimi. "Na tem sestanku sem skušal odgovornim pojasniti, da je Susa po krivem med toženimi strankami na Casu. Mi smo pravice za organizacijo univerzijade res dobili, a smo jih prenesli naprej in kasneje na organizacijo ter odpoved nismo imeli več vpliva," je položaj Suse pojasnil Žvan.

Kot pravi Žvan, so se udeleženci sestanka v Kazanu strinjali, da bi bilo razmerja dobro rešiti že pred arbitražo v prvi polovici septembra v Lozani, saj so že sami stroški arbitraže enormni. Konec minulega tedna se je Žvan na omenjeno tematiko sestal tudi z mariborskim županom Andrejem Fištravcem. "Upam, da se bosta Maribor in Fisu res sestala."

Fisu zahteva več kot šest milijonov

Neuradno je zahtevek Fisu narasel na več kot šest milijonov evrov, ki je nastal po selitvi univerzijade iz Maribora na rezervno prizorišče v italijanskem Trentinu. "Sam sem prepričan, da bi tudi v Sloveniji lahko organizirali to zimsko univerzijado, a na drugačen način, kot je bila sicer začrtana, seveda pa težko govorim za nazaj in za obdobje, ko pri projektu sploh nisem bil zraven," je še povedal Žvan.

Razmišljali o odhodu na letošnje igre

Žvan je ob tem priznal, da je bilo izredno nelagodno sodelovati na letošnji skupščini Fisu, saj je bilo med delegati "čutiti zavest, da je Slovenija ta dogodek odpovedala". "Malce smo se celo spraševali ali oditi na igre, če te toži matična organizacija, katere član si," je dejal naslednik Otmarja Kugovnika.

Ob neugodni razsodbi morda celo konec za Suso

Če bo primer postal tema razsojanja Casa, je razplet nemogoče napovedati. Za Suso bi bila odškodnina lahko usodna, saj Slovenska športna univerzitetna zveza s sredstvi v višjem obsegu in premoženjem ne razpolaga.