"Danes sem pričakoval daljši met. Želel sem doseči daljavo prek 80 m. Težko najdem pravi razlog, da mi to ni uspelo, verjetno predvsem zaradi napak v tehničnem modelu meta. Čutim, da lahko vržem dlje. Rezultat je tak, kot je, čaka me še nekaj dela. Do SP je še veliko časa in sem prepričan, da lahko dvignem raven izidov na tako raven, kot bo potrebna za vrhunski izid. Poškodba gležnja je pozdravljena in sem glede tega danes tekmoval, kot je to potrebno," je dejal Kozmus.

Kozmus bo konec tedna nastopil še na državnem prvenstvu v Celju. "Upam, da mi bo tam uspelo vreči prek 80 m. Pripravljen sem dobro, tudi na treningih sem metal več, kot danes. Tudi drugi metalci so imeli danes težave, mogoče vendar to ni izgovor. Čakam na nedeljo in upam na dober izid," je pojasnil Kozmus.

Drugi je bil Slovak Marcel Lomnicky (76,66 m), drugi tudi na zadnjih dveh univerzijadah in tretji na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 2006. Tretje mesto je zasedel Ukrajinec Aleksij Sokirskij (76,35), četrti pa je bil Poljak Szymon Ziolkowski (74,52 m), nekdanji olimpijski zmagovalec (2000) in dvakratni svetovni prvak (2001 in 2005). Ziolkowski je na svetovnem prvenstvu leta 2009 v Berlinu, kjer je zmagal Kozmus, osvojil srebrno medaljo, na prejšnjem SP leta 2009 v Daeguju in lanskih OI v Londonu pa je bil sedmi.