Rožman je tisti, ki mu Froome v ekipi najbolj zaupa. Zanj skrbi od prihoda v Sky, že tretjo sezono. Sicer ni edini Slovenec v britanski ekipi, v kateri delujeta še drugi športni terapevt Marko Džalo in mehanik Igor Turk, en dan je priskočil na pomoč še drugi mehanik Filip Tišma, torej skoraj petina spremljevalne ekipe, toda Rožman je kot kraljevi služabnik. Ni zadolžen le za masažo in fizioterapijo pred napori in po njih, saj za Frooma skrbi od zgodnjega jutra do poznega večera. A ne le zanj.

»Vse bidone mu polniva jaz ali Marko. Nihče drug. Iz rok drugih Froome ne bi vzel nobenega bidona. Lahko povem, da je Marko dobil zaupanje na moje priporočilo. Pomembno je zaupanje. Froome se še kako dobro zaveda, da lahko le s takim pristopom zmanjša na minimum ali prepreči kakšne neprijetnosti. Ta bojazen ni izraz strahu, pač pa zgolj previdnosti pri delu na dolgi rok,« razkrije le delček svojega dela pred dirko, med njo in po njej. Ker je vseskozi prisoten, tudi najbolj čuti utrip dirk, ki ga živijo kolesarji, kot je bil v dresu Save tudi sam. Froome ni bil le pod bremenom tekmecev, pač pa tudi pod pritiskom ponavljajočih se sumov, ki so spomin na neke pretekle boleče čase kolesarstva. »Že prve dni, ko je oblekel rumeno majico, je bil nekajkrat sprovociran. In to z že skoraj neverjetnimi domnevami, češ da čist ne more voziti tako hitro. A se denimo novinarji sploh niso podučili o točnih podatkih, saj so čase merili napačno. Chrisu sem zato svetoval, naj medijev ne spremlja in se s tem ne obremenjuje več, najpomembnejše stvari pa mu bom povedal sam. Denimo tisto o britanski stavnici, pri kateri so lahko stavili, ali je čist ali ni,« navrže, prepričan, da bo Froome zmagal še nekaj Tourov.

»Tega on ni rekel nikoli. To je moja napoved. Se pa zaveda, da lahko še zmaguje, in vse bo naredil, da bo. O tem sem prepričan. Saj že poudarja, da bo njegov cilj tudi v prihodnje zmagovati,« napoveduje njegov zvesti asistent. Napoved utemeljuje na podlagi mnogih podrobnosti, ki jih še lahko izboljša. V času dirke se je sam kot menedžer dogovarjal glede nastopov na kriterijih po koncu Toura. Tudi glede časa počitka ima še rezerve, saj je spal le po šest ur ali še manj. »Zanj so govorili, da je njegova slabost spust. In smo na pripravah temu posvetili veliko več pozornosti. Na Tenerifih smo na treningih simulirali dirko navzdol. Sam sem mu pomagal z nasveti, kar sem videl iz spremljevalnega avtomobila. In očitno je pomagalo. Navzdol mu tudi Contador, ki velja za enega najbolj spretnih, ni pobegnil,« še razloži Rožman, med prijatelji tudi Mišica.

Nadaljuje: »Frooma tudi zmaga na Touru ne bo spremenila. Je isti kot takrat, ko sem ga prvič spoznal ob prihodu v Sky leta 2011, isti je, ko je bil bolan, ali zdaj, ko je na vrhuncu. Je preprost, skromen, pošten. In predvsem pripravljen delati.« In morda še najpomembnejše. Tisto, kar se kot vroča rdeča nit vleče čez večino tem o kolesarstvu, posebno ko gre za zmagovalce. »Vsaj jaz, ki sem zraven praktično vse dni, več kot 200 na leto, bi opazil, če bi kar koli 'čarali'. Verjetno nas Slovencev ne bi pustili zraven, če bi kaj počeli. Nisem opazil prav ničesar sumljivega. Froome je pošten, ima stroga moralna načela in se mi zdi skrajno krivično, kako se v obtožbah vedejo do njega. Lahko povem, da še aspirina noče vzeti, da mu ne bi česa podtaknili. Tudi njegove podatke s treningov in dirk imajo priložnost analizirati, a se jih celo protidopinška organizacija otepa. Tudi ameriški novinar, ki je najbolj kritično pisal o Armstrongu, je imel dostop do vseh sob in prtljage. Lahko je brskal za vsem,« je ozadje zmagovite poti razkrival maser z zlato roko Rožman, ki sta se mu v Belgiji pridružila sin in žena, saj se kolesarska sezona še zdaleč ni končala. Delo čaka.