Janus si želi, da bi se slovenska ekipa dobro pripravila na olimpijske igre prihodnje leto v ruskem Sočiju, pa tudi na svetovno prvenstvo v poletih v Harrachovu. "Proračun je urejen in glede financ ne bo težav. Sedaj smo zakopani v delo in zato imajo skakalci nekaj težav s tehniko. Poleti bo v veliki nagradi kar 15 tekem, kar je zelo veliko, zato bomo menjali tekmovalce na turneji. Poleg posamičnih bodo na programu še dve tekmi mešanih reprezentanc in ekipni nastop," je pojasnil Janus.

Na prvi tekmi v Nemčiji ne bosta tekmovala Robi Kranjec in Jurij Tepeš, ki se bosta po Janusovih besedah ekipi pridružila šele v Wisli na Poljskem, kjer bo tekmovanje v začetku avgusta. Tomaž Naglič bo tako v Hinterzartnu s 24 leti najstarejši v ekipi: "Kondicijsko sem veliko bolje pripravljen, kot sem bil lani, tudi skoki pa so že solidni," je dejal Naglič.

Peter Prevc, Andraž Pograjc in Jaka Hvala niso zadovoljni s skoki, ker jih je le malo na visoki ravni. Matjaž Pungertar pa je dejal: "Že od začetka smo skupaj z ekipo in smo veliko stvari spremenili v tehniki." Nejc Dežman si želi, da bi že na prvi tekmi poletne velike nagrade, na kateri bo nastopil, prišel v finale, Rok Justin pa, da bi nadgradil finale prejšnje sezone v Planici, ko je prišel prvič v stik z najmočnejšo svetovno konkurenco.

Tudi dekleta pridno trenirajo in od sezone veliko pričakujejo

"Mislim, da so naši motivi v naslednji sezoni zelo visoki. V športu ni veliko filozofije, kdor dela, tudi gradi ... Žal je Anja Tepeš še poškodovana, Ema Klinec pa še ne more nastopati, ker je Mednarodna smučarska zveza dvignila starostno mejo s 15 na 16 let in bo lahko tekmovala med elito šele po novem letu. Sem še kar precej zelen, kar se napovedi tiče, poletna sezona pa bo test na dolgi lestvici do končnih uspehov v olimpijski sezoni," je dejal Jože Berčič, novi trener slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih.

Katja Požun je povedala, da tudi po zamenjavi vodstva ekipe priprave potekajo po načrtih - kot vsako leto. "Malo drugačen je sicer način dela kot v preteklosti. Moji skoki sicer niso slabi, vendar je še veliko rezerv," je pojasnila Eva Logar. Maja Vtič je zadovoljna s formo, čeprav je priprave začela nekoliko pozneje kot ostale. Katja Rogelj je vesela, ker se je po maturi lahko osredotočila le na treninge in se to že pozna pri skokih, s slednjimi pa je Urša Bogataj že sedaj kar zadovoljna in si želi, da bi ji šlo dobro tudi v sezoni.

Kombinatorci bodo na tekme še čakali

Nordijski kombinatorci bodo imeli prve tekme šele septembra. Slovenski trener Primož Triplat je ocenil: "Čaka nas še veliko garanja, da bo naša četverica uspešno začela na veliki nagradi, seriji petih tekem." Mitja Oranič ni zadovoljen s prvim delom priprav zaradi številnih zdravstvenih težav, ki so ga pestile. Marjan Jelenko se je na pripravah osredotočil predvsem na tekaški del, ker mu gre skakalni že zelo dobro od nog. Gašper Berlot pa je s tekaškim delom svoje forme že zadovoljen, s skakalnim pa še ne.