Nekoč navzoča tudi notranji minister in nadškof

Kraljevega poroda so se med drugim morali udeležiti tudi notranji ministri. Nazadnje je bil eden teh prisoten pri porodu leta 1936, ko se je rodila kraljičina sestrična, princesa Alexandra. Običaj so uradno prekinili leta 1948, pred rojstvom princa Charlesa.

V preteklosti so bili pri porodu prisotni nadškofje. Izjema je bilo leto 1841, ko je takratni škof zamudil. Ni znano, kaj je bil razlog za to.

Princ ne potrebuje priimka

Leta 1688 je bilo na rojstvo povabljenih 42 vidnih predstavnikov družbe, ki so morali potrditi rojstvo kralja Jamesa II. Ta dogodek so opisali kot pravi »cirkus« okrog rojstva. Ljudje so takrat namreč dvomili, da je kraljica Mary v resnici noseča. Kasneje so se celo pojavile govorice, da otrok ni njen, saj naj bi ga »ob rojstvu« pretihotapili v spalnico.

Novorojenček Kate ne potrebuje priimka. Otroku bo namreč nadet naziv princ ali princesa. Kljub temu pa se lahko Kate in William vseeno odločita za enega izmed treh priimkov: Mountbatten-Windsor, Wales ali Cambridge.

William na očetovski dopust

Rojstvo ali smrt v kraljevi družini se uradno objavi na posebnem stojalu, ki je nameščeno na ograjo Buckinghamske palače. O rojstvu bo sicer najprej obveščena kraljica, nato starejši člani kraljeve družine, nato družina Middleton, šele nato preostali. Po uradni potrditvi spola, bo novica objavljena tudi na uradnem facebook in twitter računu.

Princ William si bo po porodu vzel očetovski dopust. Ta je v Veliki Britaniji uveljavljen od leta 2003 dalje. William je namreč pilot v britanski vojaški enoti.

Med rojstvom Charlesa je Phillip igral squash

Ko se je rodil princ Charles, je bil njegov oče Phillip na igri squasha.

Kraljevo rojstvo navadno pospremi 41 strelov iz pušk kraljeve vojske.

Princ William je bil prvi prestolonaslednik, ki se ni rodil v palači, temveč v porodnišnici. Njegov otrok bo ravno tako rojen v porodnišnici.

Ko bo otrok krščen, bo odet v repliko obleke, ki jo uporabljajo že od leta 1841.