Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Vaterpolo - Mednarodni - SP

Hrvaška - ZDA
1
Hrvati so tudi na tokratnem prvenstvu med največjimi favoriti za odličje. Motivacije jim prav gotovo ne primanjkuje, dodaten zagon pa jim je zagotovo dala zmaga na sredozemskih igrah. Proti ZDA vseeno ne bodo imeli lahkega dela, saj so slednji v juniju premagali močne Madžare, proti Črni Gori pa izgubili šele po kazenskih strelih.

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA Moskva - Krila Sovjetov
1
Krila Sovjetov so v prvem krogu morala doma priznati premoč moskovskemu Spartaku, v gosteh proti CSKA pa jih čaka še nekoliko težja naloga. Ruski prvak tudi letos velja za favorita v prvenstvu, medtem ko bi bili gostje, ki so preteklo sezono ligo zaključili pri dnu, zadovoljni že s točko.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Osijek - Lokomotiva ZG
2
Lokomotiva je sezono začela izvrstno. V kvalifikacijah za evropsko ligo je v gosteh ugnala Dinamo Minsk, medtem ko je v prvenstvu zanelsjivo slavila v gosteh proti Dragovoljcu. Zagrebčani bodo v vlogi favorita tudi tokrat, tekma pa bo še kako pomembna za samozavest igralcev pred povratno tekmo proti ekipi iz Belorusije.

Nogomet - Mednarodni klubi - Prijateljske tekme-klubi

Nagoya - Arsenal
2
Arsenal je lahko s potekom turneje po daljnem vzhodu zelo zadovoljen, saj je visoko premagal tako ekipo Indonesia XI (7:0) kot Vietnam (7:1). Nagoya bo bržčas predstavljala nekoliko večji izziv, a povsem jasno je, katero moštvo je na papirju močnejše.

Rokomet - Mednarodni - SP U21 v BiH

21Slovenija - 21Brazilija
1
Slovenci so na prvenstvu še neporaženi, česar pa ne moremo trditi za Brazilce, ki so doslej ugnali le podpovprečne Čilence in Kuvajtčane. Kljub temu podcenjevanja s strani Slovencev ne sme biti, saj so Brazilci proti Švedom dokazali, da znajo igrati rokomet. Tekmo so namreč izgubili zgolj za gol (28:29).