Mina, zelo odločno ste krenili v sezono. Ste pričakovali tak začetek?

Pravzaprav sem. Že na evropskem prvenstvu pred tednom dni kot tudi zadnji konec tedna na uvodu svetovnega pokala se je videlo, da mi leži tekmovanje v težavnosti. Stalno dobri nastopi potrjujejo, da je moja pripravljenost na visoki ravni. Veseli me, da ni prisotnega nihanja. V vsako smer pravzaprav plezam zelo dobro. Tudi na prvi tekmi svetovnega pokala se je videlo, da sem v primerjavi s konkurentkami v boljši pripravljenosti. V finalu se mi je resda pripetil neposrečen zdrs z zadnjega oprimka tik pred vrhom stene, zato sem pristala na drugem mestu. Kljub temu sem imela zagotovo še dovolj fizične moči. Če potegnem črto, moram biti zadovoljna s prikazanim. V športnem plezanju te lahko vsaka napaka ogromno stane. O vsem odločajo najmanjše malenkosti.

Kako ste stopnjevali formo v pripravljalnem obdobju? Ste ubrali kakšno drugačno taktiko kot v prejšnjih sezonah?

Tokrat sem se najprej bolj posvečala balvanom in nato prešla k težavnosti. Stopnjevanje moči mi je dalo podlago, da sem zdaj v tako dobri pripravljenosti. Za trud sem bila nagrajena, saj je bilo iz treninga v trening boljše.

Pred začetkom vsake sezone je zelo pomembno, da ima športnik samozavest. Pri vas to ni težava, kajne?

V teh dneh zagotovo ne. Vem, da sem na treningih delala pravilno. Resda je bilo vse skupaj zelo naporno, a v tem uživam. Je pa, tako kot sem dejala že uvodoma, veliko odvisno od malenkosti. Nekatere tekmovalke lahko tudi s slabšo pripravljenostjo pridejo daleč, imeti pa moraš tudi nekaj sreče.

Tekmice vas bodo zagotovo skušale izriniti z vrha v skupnem seštevku svetovnega pokala. Kako se jim boste zoperstavili?

Recept je podoben kot vsako leto. Vem, da so bile priprave pri kandidatkah za vrh prav tako težke, verjamem pa, da se nimam česa bati. Le pogumno je treba iti v steno in uživati.

Kmalu vas čakajo svetovne igre v Kolumbiji. Se jih veselite?

Seveda. Tam bo zbrana vsa elita športnega plezanja, zato pričakujem hudo konkurenco in kvalitetno tekmo. Svetovne igre so na vsaka štiri leta, zato je to posebno tekmovanje. V Kolumbijo se odpravljam 1. avgusta, tekma pa bo 3. in 4. avgusta. Po prihodu v domovino takoj sledi nadaljevanje svetovnega pokala, saj bom verjetno že isti ali pa naslednji dan odpotovala na tekmo v Avstrijo.

Kaj pogrešate poletni dopust, ko ste tako zelo zasedeni?

V šali pravimo, da imamo poletni dopust v kombiju, ko se peljemo na tekme. No, mogoče se mi bo uspelo kdaj ohladiti v morju, če bomo trenirali na Primorskem, sicer pa se bom skušala odpeljati kdaj na Bled.