Zaradi velikega zanimanja radovednežev in fotografov je policija danes zaprla dostop do gradu podobnega posestva Chateau Algonquin tik ob Züriškem jezeru, v katerem živita 73-letna Turnerjeva in njen soprog, 57-letni Nemec Erwin Bach. Tam je namreč par danes z budističnim obredom proslavil svojo poroko.

Turnerjeva in Bach, ki sta skupaj že 27 let, sta se sicer uradno poročila že pred nekaj tedni, sedaj pa je prišlo na vrsto še veliko slavje. Povabljenih naj bi bilo 210 znanih gostov z vsega sveta, novinarji pa nikakor niso bili zaželjeni. Vse goste sta zakonca prosila, naj pridejo oblečeni povsem v belo barvo, saj to nalaga budistična tradicija.

Turnerjeva, ki je s svetovnimi uspešnicami, kot sta "We Don't Need Another Hero" in "The Best" zaslužila milijone, se za budizem zanima že od 70. let minulega stoletja. V drugo se je sicer poročila kar 51 let po svoji prvi poroki - takrat je še pod imenom Anna Mae Bullock zvestobo obljubila pevcu Ikeu Turnerju, s katerim pa sta se leta 1978 ločila.

Pevka, ki z glasbenim menedžerjem Bachom ob Züriškem jezeru živi že dobrih 15 let, je nekaj mesecev pred poroko 'da' rekla tudi Švici - konec aprila ji je država podelila državljanstvo, še piše dpa.