Na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju je v finalnem nastopu Markovičeva zdrsnila iz zadnjega oprimka v smeri in tako priplezala do drugega mesta, do vrha finalne smeri pa je tako priplezala le Korejka Kim Jain.

Markovičeva je do zadnjih oprimkov priplezala relativno spočita. V nadaljevanju njena postavitev nog ni bila optimalna, ko se je pripravljala za zadnji gib v smeri, ji je iz oprimka zdrsnila še roka. Vseeno se ji je uspelo ujeti, vendar jo je zaporedje manjših napak stalo vrha smeri. Markovićeva je zopet dokazala, da je v vrhunski formi ter pripravljena na boj za tretjo zaporedno zmago skupnega seštevka svetovnega pokala.

V polfinalu so obstali Maja Vidmar s 25. mestom, Tina Šušteršič s 23. mestom in Sergej Epih s 24. dosežkom.

Škofic je do padca prikazal dobro plezanje, vendar je proti vrhu smeri na enem izmed gibov odplezal premalo odločno. Iz sebe v tem finalu sicer ni iztisnil vsega, dosežek iz Briancona pa bo zanj zagotovo odlična odskočna deska pred nadaljevanjem svetovnega pokala.

Škofic in Markovičeva bosta prihodnji teden odpotovala na svetovne igre v Kolumbijo. Takoj zatem bo Markovićeva nadaljevala z svetovnim pokalom v avstrijskem Imstu, Škofic pa bo odletel v Kanado, kjer se bo sredi avgusta še zadnjič v mladinski selekciji potegoval za svoj drugi naslov svetovnega mladinskega prvaka.