Kakšno je vaše počutje, so bolečine v ključnici kaj manjše?

Rad bi se zahvalil vsem za številna sporočila in podporo, ki sem jo prejel. Najbolj pomembno je, da se počutim dobro, tudi večjih bolečin v poškodovani ključnici ne čutim. Hvala bogu, da poškodba ni bila resnejša. Zame je bil velik udarec, da nisem nastopil v Nemčiji, saj sem imel dobro izhodišče v boju za naslov svetovnega prvaka. Toda tudi padci in poškodbe so del dirkanja. Pred nami je še veliko dirk, smo šele na polovici poti, marsikaj se še lahko zgodi.

Ste po lanski sezoni, ki je bila s končnim drugim mestom vaša najboljša v karieri, še bolj odločeni, da končno postanete svetovni prvak?

Zmeraj sem odločen na najbolj pozitiven način, da postanem svetovni prvak. Res je, lanska sezona je bila odlična, naredil sem odločen korak naprej in to je opazno tudi v letošnji, ko sem bolj samozavesten in znova v igri za naslov prvaka, saj za Marquezom zaostajam le dve točki. Moj načrt letos je bil takšen, da sem konkurenčen za zmago od prve dirke dalje in to mi za zdaj uspeva. Hvala bogu, da se nam letos tik pred sezono niso dogodile spremembe pravil, kot so se lani 15 dni pred začetkom.

V letošnji sezoni imate novega moštvenega tovariša Marqueza, ki se je takoj pokazal za velikega konkurenta. Vas mogoče spominja, kakšni ste bili sami v njegovih letih?

Mislim, da si nisva preveč podobna, se pa seveda spominjam, kako sem se počutil, ko sem pred leti tudi sam prišel v novo moštvo in prestopil v najvišji razred motoGP. Sicer pa je fant aktualni svetovni prvak, resda v moto2, zato si nikoli ne bi drznil, da bi ga podcenjeval in mu delil nasvete. Za svoja leta je zelo izkušen in svojo nadarjenost kaže na vsaki dirki. Veliko pove že podatek, da je v svoji prvi sezoni v motoGP takoj v igri za naslov svetovnega prvaka.

Kako pa gledate na Valentina Rossija, ki je po skorajda treh sušnih letih znova slavil zmago in bil na zadnji dirki v Nemčiji tretji?

Mnogi ljubitelji motociklizma so gotovo navdušeni, da je Valentino znova tisti pravi. Nikoli ni bilo dvoma, da je izjemno nadarjen in hiter na dveh kolesih, a doseženo v preteklosti ni porok za dosežke v prihodnosti. Zato sem vesel, da znova dirka s 100 odstotki. Vsi ga dobro poznamo in vemo, kako zelo obožuje dirkanje. Tudi zato sem bil že na začetku sezone prepričan, da bo znova tisti pravi.

Sodite med lažje motocikliste, saj tehtate le 51 kilogramov, motorji pa postajajo vse težji. Je to za vas problem?

Res je, da so v zadnjih nekaj letih motorji postali približno sedem kilogramov težji in to se najbolj čuti pri visokih hitrostih. Naredil sem vse, da sem se prilagodil spremembam, rezultati pa kažejo, da mi to odlično uspeva.