Dnevnik je teden dni vsak dan po večkrat spremljal nedovoljeno parkirano vozilo inšpektorja medobčinskega inšpektorata Kranj v središču mesta. Nato smo dokumentirali tudi, kako sta na istem kraju ob istem času mestna redarja kaznovala Dnevnikovega novinarja, enako napačno parkirano vozilo svojega sodelavca pa »prezrla«. Epilog je zdaj znan.

Vse se je dogajalo tik ob občinski stavbi v Kranju, kjer imajo sedež tudi redarji in inšpektorji. Vozilo je bilo po neuradnih podatkih tam na nedovoljen način parkirano mesece, mimo so hodili redarji in kaznovali občane, inšpektorja pač ne. Ko smo ga zasačili ob vozilu, nam je inšpektor dejal, da ima dovolilnico, ki pa je nikdar ni imel na ustreznem mestu.

Kranjski župan Mohor Bogataj je odredil preiskavo, uveden je bil disciplinski postopek. V njem se je izkazalo, da je imel inšpektor res dovolilnico – a le njen vzorec in ne dejanskega dokumenta. Ob našem soočenju jo je imel v predalu vozila, tako kot vsak dan, ko smo dokumentirali njegovo vozilo brez parkirnega lističa, brez parkirne ure, le z redarjem očitno znano registrsko številko.

Ob tem je zanimivo, da bi samo v času naše »akcije« inšpektor moral zaradi nepravilnega parkiranja na ulici, kjer inšpektorji ugotovijo največ kršitev in kaznujejo največ voznikov, plačati najmanj 600 evrov kazni.