PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Rudar - Maribor
1, 0

Velenjčani so v prvem krogu v gosteh ugnali Olimpijo, kar jim bo gotovo dalo dodatno samozavest na uvodu sezone, motivacije pa jim danes proti večkratnim prvakom zagotovo ne bo manjkalo. Maribor je na uvodu sezone ranljiv, ker misli usmeri v kvalifikacijske tekme v evropskih pokalih, zato neredko v domačem prvenstvu takrat izgubi kakšno točko. Tako so vijoličasti v prvem krogu šele po golu v 90. minuti ugnali novinca Zavrč, niso pa navdušili niti z igro na Malti, kjer so srečno izvlekli remi 0:0. Brez dvoma vsem misli bežijo k povratni tekmi, zato bi se jim lahko danes v Velenju pripetil kakšen spodrsljaj. (5/10)

Nogomet - Poljska - 1. liga

Legia - Widzew Lodz
1

Legia je lani dokaj prepričljivo osvojila poljsko prvenstvo, medtem ko se je moštvo iz Lodža komaj rešilo izpada. Prek poletja se razmerje moči med kluboma ni kaj dosti spremenilo, saj Legia tudi letos naskakuje naslov prvaka, korak naprej pa želi storiti tudi v Evropi, kjer je v sredo uspešno začela sezono z gostujočo zmago (3:1) pri valižanskemu prvaku. Dvomim, da se bo poljsko prvenstvo začelo kako drugače kot z zmago Legie. (7/10)

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Austria - Admira
1

Austria začenja obrambo naslova z domačo tekmo, kjer je nesporen favorit. Ker je sezona na začetku, bodo noge še malo težke, a Admira, ki si je lani skozi šivankino uho zagotovila obstanek v prvi ligi, za Dunajčane ne bi smela biti previsoka ovira do prvih treh točk. (7/10)

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Wiener Neustadt - Salzburg
2

Bogati Salzburg bo lansko sezono poskušal čim prej pozabiti, v letošnji pa se vrniti k osvajanju lovorik. Lov na domačo krono rdeči biki začenjajo na gostovanju pri Magni, ki je bila lani le točko oddaljena od izpada iz lige, glede na formo na prijateljskih tekmah in prvem krogu pokala pa so Salzburžani v odlični formi in bi znali tudi na uvodu prvenstva zabiti kar nekaj golov. (6/10)

Nogomet - Ameriško prvenstvo

Panama - Kuba
1

Kuba je v prvem delu doživela visoka poraza proti ZDA in Kostariki, nato pa si je napredovanje zagotovila proti skromnemu Belizeju. V izločilnih bojih Kubance sedaj čaka dvoboj s Panamo, ki je navdušila v prvem delu, ko je prejela le en gol in med drugim premagala tudi Mehiko ter se iz skupine prebila s prvega mesta. Med ekipama je opazna razlika v kvaliteti in Panama bi si morala z zmago priigrati nastop v polfinalu. (7/10)