Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Belorusija - 1.liga

BATE Borisov - Dnepr Mogilev
1
Po nenadejanem porazu v kvalifikacijah za ligo prvakov bo BATE skušal vtis popraviti v prvenstvu. Beloruski prvak, ki v domači ligi zaseda drugo mesto, se bo pred svojimi gledalci pomeril proti devetouvrščenemu moštvu, ki se ne more pohvaliti z bleščečo igro, povrh pa v letošnji sezoni v gosteh še ni slavil.

Nogomet - Češka - 1.liga

Slavija Praga - Banik Ostrava
1
Na Češkem bodo danes klubi odigrali prvi krog prvenstva. Praška Slavija, ki na pripravljalnih tekmah ni blestela, se bo pomerila proti sila povprečnemu Baniku, ki se je v prejšnji sezoni tudi z nekaj sreče izognil izpadu v drugo ligo. Domači nogometaši pretirano težkega dela zato ne bi smeli imeti.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Dinamo ZG - Zadar
1
Hrvaški prvak se bo po visoki zmagi v Luksemburgu pomeril z Zadrom. Slednji je v precej klavrni formi, saj ga je splitski Hajduk na domačem igrišču ponižal s kar 5:1. Če Zadrčani tokrat ne bodo odigrali občutno bolje, jih na Maksimirju čaka še večja blamaža.

Košarka - Mednarodni - EP U-20 div.A

20Hrvaška-20Slovenija
2
Ekipi se z ravno blestečimi predstavami na evropskem prvenstvu ne moreta pohvaliti. Medtem ko so Slovenci vpisali dve zmagi, so naši južni sosedje še nekoliko slabši, saj so zmagali le enkrat. V rahli prednosti so sicer Slovenci, ki so z zmago proti Italiji dokazali, da se lahko kosajo z močnejšimi tekmeci, medtem ko so Hrvati slavili zgolj proti nefavoriziranim Švedom.