Za organizacijo prireditve so tudi letos poskrbeli Vitezi dobrega teka, ki so v današnjem sporočilu za javnost tokratno Nočno 10ko ocenili kot najboljšo doslej. Kot so zapisali, je bilo ob rahlemu dežju za tek idealnih 20 stopinj, mnogi tekmovalci pa so se kasneje okopali še v jezeru.

Zmago na razdalji desetih kilometrov, kjer se je na startu zbralo 2413 tekačev, je odnesel Peter Lamovec, pri ženskah pa je slavila navdušena tekačica Lidija Cerkovnik. Posebej pa so se v teku pomerili tudi bosonogi tekmovalci in otroci.

Predsednik Borut Pahor je prav tako dobro tekel in lanski čas izboljšal za pol drugo minuto. Na progi sta mu družbo delala tudi dva varnostnika.

Rekreativci so se podali tudi na Ozarin tek, ki so ga pripravili z namenom odpravljanja stereotipov in socialnega izključevanja oseb z duševnimi potrebami. Vitezi dobrega teka pa so po teku društvu Ozara predali ček za 2413 evrov, ki so jih zbrali z letošnjimi štartninami.

Po navedbah organizatorjev so na prireditvi razdelili več kot 4500 litrov športnih napitkov in vode ter 4000 kremšnit. Za izvedbo prireditve pa je skrbelo skoraj 20 različnih služb skupaj s 150 prostovoljci, večinoma člani Vitezov dobrega teka.

Naša novinarka Tina Hižar, ki je med dekleti zasedla tretje mesto, je poudarila, da je bilo letos vzdušje odlično, tekaška proga pa zaradi vzponov precej težka. Prireditev je ocenila kot izjemno atraktivno, za kar poskrbijo tudi prizori na tisoče lučk, s katerimi si tekači osvetljujejo progo.

Po teku se je odvila zabava, kjer ni manjkal niti ples na mizah. Organizatorjem je sicer zagodel izpad elektrike.