Trentin, sicer debitant na Touru, je z današnjo zmago končal triletno italijansko sušo, kar zadeva etapne zmage na francoski pentlji. Trentin, ki ponavadi pomagala Britancu Marku Cavendishu v sprinterskih odločitvah, je v finišu napadel iz ozadja, tik pred ciljno črto pa za slabega pol kolesa ugnal Albasinija.

»Ko delaš s kolesarji, kot je Cavendish, se veliko naučiš. Potrpežljivo sem čakal in sto metrov pred ciljem napadel. Vsi smo zelo srečni, vsi moji sotekmovalci iz ekipe so mi prišli čestitat. To je bilo zelo lepo,« je po zmagoslavju povedal 23-letni Italijan.

Etapo je sicer zaznamoval pobeg 18 kolesarjev, med katerimi so bili tudi tisti, ki so na koncu končali na stopničkah. Še dva kilometra pred ciljem je sicer kazalo, da bo do etapne zmage prišel Francoz Julien Simon, ki je napadal iz ubežne skupine in si privozil približno 15 sekund prednosti. Toda v zadnjih metrih so mu pošle moči, preostali ubežniki so ga ujeli in med sabo obračunali za zmago.

Glavnina je zaostala dobrih sedem minut, v njej pa je bil ob vseh glavnih favoritih tudi skupno vodilni Britanec Chris Froome (Sky), ki je obdržal rumeno majico. Med ubežniki ni bilo nevarnejšega kolesarja za ogrozitev skupnega vodstva, se je pa Talansky prebil na skupno 12. mesto.

Edini preostali Slovenec na dirki Kristijan Koren (Cannondale) je bil danes 75., ciljno črto je prečkal z glavnino. Skupno je 89. (+1:13:18).

V nedeljo kolesarje čaka najdaljša etapa Toura, med Givorsom in dobrih 20 kilometrov dolgim vzponom na Mont Ventoux bo karavana premagala 242,5 kilometra.