V isti repasažni skupini je s Špikom nastopil tudi mladi Aleš Zupan in osvojil četrto mesto. Slovenca sta skupaj nastopila tudi v predtekmovanju. Tam je Špik vodil do polovice proge, v drugem delu pa zdrsnil na četrto mesto. Prehiteli so ga prvi favorit Čeh Ondrej Synek, Nizozemec Roel Brooks in Američan John Graves. Zupan je bil šesti.

Slabše sta se odrezala Matevž Malešič in Rajko Hrvat, ki sta bila v repasažu zadnja - šesta, v predtekmovanju pa sta osvojila peto mesto.

Možnost za finale imata tudi Gašper Fistravec in Jernej Markovc med dvojnimi dvojci. Slednja sta v predtekmovanju zasedla četrto mesto, zaradi majhnega števila čolnov pa bosta v soboto nastopila na tekmi, ki bo neposredno odločala o finalistih A in B. V predtekmovanju sta zmagala Novozelandca.

"Osnovni cilji so okvirno doseženi, čeprav sem pričakoval, da se bo Luka v polfinale uvrstil neposredno. A za polfinale se ni veliko spremenilo. Za tri mesta se bodo spopadli Nemec, Kubanec, Nizozemec in Luka. Zelo korajžno je v polfinalu nastopil tudi Aleš Zupan. Dvojni dvojec realne možnosti za prve mesto v predtekmovanju ni imel in tudi za naprej so tekmeci težki, saj so tukaj vsi najboljši. Pomembno je, da bosta jutri nastopila čim boljše. Od lahkega dvojnega dvojca pa smo pričakovali več," je po tekmi strnil slovenski selektor Miloš Janša.